Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről

Milyen klímát válasszunk, hova kerülhet fel a kültéri egység, milyen szabályozások vannak érvényben ezzel kapcsolatban? Miért kiemelten fontos a karbantartás és a tisztítás, valamint eloszlatjuk a klímától való félelmét is, hisz a klíma jó dolog.

Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről

A klímaszerelés menete

A klímaszerelés menetének legelső fázisa az, amikor kiválasztjuk a megfelelő klímát egy adott ingatlanba, majd minden fizikai törvényt és szabályozást figyelembe véve megállapítjuk, hogy a klíma egységei hova legyenek felszerelve. Ez is kihívás rendszerint, hiszen területileg eltérő szabályozások vannak érvényben a homlokzati módosításokkal kapcsolatban, ráadásul bizony a szomszédokkal való jó kapcsolatra is törekedni szükséges, így sok befolyásoló tényező van, ami behatárolja, hogy egy klímát és annak kültéri egységét hova szabad szerelni.

Szerencsére azonban kollégáink jártasak ezekben a dolgokban, így a segítségükkel történő helymeghatározás után felszerelésre kerülhetnek a bel-, és a kültéri egységek, valamint az ezeket összekötő vegytiszta rézcsővel történő összekötés. A kültéri egység fali klímatartó konzol és rezgéscsillapító gumibak segítségével kerül felhelyezésre. Ezt követően szakembereink vákuumozzák a rendszert, majd azt feltöltik a hűtőközeggel. Egy próbaüzem alkalmával mérőműszerek segítségével ellenőrzik annak helyes működését, majd megtanítják Önnek a helyes használatot.

Hogy tudom a klíma élettartamát megnövelni?

Bármilyen modern és magas minőségű klímát veszünk, az sajnos egy szerkezet, mely kellő odafigyelés hiányában nem tarthat örökké. Éppúgy, mint egy autót, ezt a finommechanikai berendezést is rendszeres karbantartásnak kell alávetni.

Ezeket a folyamatokat tulajdonképpen nevezhetjük a klímák kötelező szervizének is, ráadásul érdemes tisztában lennünk azzal, hogy bármilyen meghibásodás esetén akkor tudjuk érvényesíteni a garanciánkat, ha a készülék megkapta ami neki jár, vagyis a rendszeres karbantartási munkálatok el lettek végeztetve rajta. Végeztetve, hiszen nem végezheti el akárki ezeket a munkálatokat, éppúgy, mint a felszerelés esetében is, csak szakember kezelheti az F-gázokat tartalmazó hűtőközeggel üzemelő készülékeket.

Hogy zajlik a karbantartás?
Hogy zajlik a karbantartás?

A klíma legnagyobb ellensége

Ejtsünk azonban szót arról is, hogy miért is annyira fontos maga a karbantartás. A klíma hihetetlen mennyiségű levegőtömeget mozgat meg működése során, mely sajnos rengeteg szennyeződést hoz magával, gondoljunk csak a sűrűn előforduló szmog-riadókra. Nos, a légkondi legnagyobb ellensége a lerakódott szennyeződés, mely a kompresszort is és a hőcserélőt is tönkreteheti.

Hogy zajlik a karbantartás?

Karbantartás során a klíma összes alkatrésze és eleme átfogó ellenőrzésen esik át. A vizsgálat során ellenőrizzük a cseppvíz hálózatot, az elektromos egységeket, azok bekötésének állapotát, a nyomás értékeket, a gáz töltöttségi szintet és a hőfokot is vizsgáljuk. A beltéri egységet speciális vegyszerrel fertőtlenítjük, a kültéri egységet pedig megtisztítjuk a lerakódott szennyeződésektől, a hőcserélő felületét is beleértve. Karbantartás során is tesztüzemelésnek vetjük alá a berendezést.

Tisztítás hiányában milyen betegségeket okozhat a klíma?

A klíma belső szűrő rendszereiben sok más eredetű szennyeződés mellett képesek megtelepedni az egészségre kifejezetten ártalmas mikroorganizmusok, melyek vírusok, baktériumok, de akár gombák is lehetnek. Mivel a lakás levegője általában kellemesen párás és meleg, így kiváló életteret biztosít ezeknek a kórokozóknak, melyek ezt kihasználva elszaporodnak.

A lakás légterébe kerülve súlyos tüdőgyulladást, legionellózist, asztmát és allergiát is okozhatnak, de emellett más súlyos felső légúti megbetegedésekért is felelőssé tehetők. 

Tisztítás hiányában milyen betegségeket okozhat a klíma?
Veszélyesek a klímák?

Veszélyesek a klímák?

Azonban ezt a sok kockázatot hallva úgy gondolják, inkább nem vállalnak kockázatot, nem mernek klímát vásárolni. Ezt az aggodalmat azonban nyugodt lelkiismerettel oszlatjuk, mivel a rendszeresen tisztított klímák teljesen veszélytelenek. Érdemes viszont annyi információval kiegészítenünk ezt, hogy a házilag történő tisztítás veszélyes, mert nem eredményez teljes fertőtlenítést.

Összefoglalva a klímák nem veszélyes berendezések, azonban kiemelt figyelmet szükséges fordítani a szakszerű tisztításra és a karbantartásra, ám ezzel nem csak egészségünket, hanem a klímát is megvédhetjük. A klímákat olyan hőfokon szabad alkalmazni, amely meghűléssel sem veszélyezteti családtagjaink, vagy kollégáink egészségét, azonban ha ezekre odafigyelünk, akkor teljesen veszélytelen a működtetése.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!