vasárnap , 14 július 2024
Kezdőlap Mozgás 33 év után zárja be Opel szalonját a Schiller
Mozgás

33 év után zárja be Opel szalonját a Schiller

73
byd schiller autó

A Schiller cégcsoport a BYD autómárka értékesítésében látja az új perspektívát

A Schiller család neve évtizedeken keresztül szinte összeforrt az Opellel, több mint három évtizedes együttműködés után azonban a kínai elektromos autó, a BYD modellek veszik át az újpesti Váci úti szalonban a bemutatóteret. A Schiller az Opellel sem szakít teljes mértékben,  hiszen „Schiller Opel, a szerviz szuper!”: a cég márkaszervizként továbbra is ellátja a gépjárművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként nem foglalkozik.

A mai cégcsoport egy 1980-ban alapított kisiparos gumis műhelyből nőtte ki magát a mostani méretére, és 1991 óta hivatalos Opel viszonteladóként működött egészen mostanáig. 2024 februárjától viszont a konnektorról tölthető gépjárműveké lesz a főszerep a BYD Schiller megnyitásával, miközben továbbra is értékesíti a Toyota, a Lexus és a Skoda és Fiat teljes termékpalettáját a cég. A Schiller ezek mellett az Audi és Volkswagen személyautók, valamint a VW haszongépjárművek szervizelését, ahogy karosszéria javítását is végzi, valamint saját bérautó üzletágával és flottakezelő cégével szintén kiszolgálja ügyfelei mobilitási igényeit.

byd schiller autó

A Schiller Autó Család mind technológiai, mind értékesítési értelemben a BYD-ben és az elektromos közlekedésben látja az autószektor egyik lehetséges jövőjét és a gazdasági perspektívát, emiatt az illusztris pesti autószalon a jövőben a kínai márka képviseletében fog tevékenykedni.


Háttér:

A Schiller Autó Család 1980-ban alapított gumiszerviz alapítása után 1983-ban nyitotta meg márkafüggetlen autószervizét a XIII. kerületi Dráva utcában, melyet 1989-ben egy márkafüggetlen használtautó-kereskedés megnyitása követett. A következő mérföldkő 1991-ben érkezett el a cég életében, amikor is megkapta a jogot az Opel gépjárművek értékesítésére. 1994-ben megépült az első nagy Opel autószalon Budapesten a Váci út 113. szám alatt. A cég hamarosan kinőtte magát és 2002-ben megnyílt a Škodák Palotája (ma már Skoda Schiller), nem sokkal később 2003-ban a Toyota Super (ma már Toyota Schiller) márkakereskedések, ugyanebben az évben megkezdte működését a Karosszéria Centrum, amely az ország egyik legkorszerűbb és legnagyobb lakatos műhelyével rendelkezik. 2007-ben a cég egy új irányba is belefogott, az autók rövid- és hosszú távú bérbeadását kezdte meg, napjainkban Schiller Flotta és Schiller Rent márkanév alatt működnek. 2009-ben a Fiat majd jó pár év kihagyással 2018-ban a Renault és Dacia Schiller nyitotta meg kapuit. 2021 nyarán megnyílt az új központ, amely egy új exkluzív autómárkával bővült a Lexus Pest szalonnal, mellette Toyota, ŠKODA és Opel szalonnal a telephelyen. 2022 őszén a cégcsoport bérautó üzletága egyetlen 100%-ban hazai bérautós cégként nyitotta meg irodáját a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren a multinacionális szolgáltatók mellett. 2024 februárjától a BYD Schiller is megkezdi tevékenységét.Kapcsolj ki! További friss híreket talál a oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

4 gumiabroncspiaci trend, amire érdemes odafigyelni 2024-ben

Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original...

Európa egyik kedvenc kisautója, a Toyota Yaris

A Toyota Yaris új generációja még magasabbra tette a biztonság és könnyű...

Ezek a legnépszerűbb hibrid autók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint...

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...