szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tech Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája
Tech

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

53
casio TRN 50 karóra

A CASIO újra kiadta legendássá vált Casiotron QW02 karórát, amely a világ első automatikus naptárfunkcióval ellátott időmérő szerkezete volt.

Az újdonság a TRN-50-es típusszámot viseli, utalva arra, hogy a Casio karóra részlege idén ünnepli 50 éves fennállását. A modell limitált, négyezer darabos példányszámban került forgalomba.

A Casio eredetileg 1974-ben mutatta be a Casiotron digitális karórát, amely úgy került a köztudatba, mint egy újdonság, amely „összeadja a másodperceket”. A forradalmian új időmérő egyesítette magában a Casio számológép üzletágában kifejlesztett technológiákat, megteremtve ezáltal a teljesen digitális karóra koncepcióját. A Casiotron nemcsak az idő, hanem az aktuális hónap, hét, illetve nap kijelzésére is alkalmas volt (kivéve a szökőnapnak számító február 29-ét). Automatikus naptár funkciója figyelembe vette továbbá a hosszabb és rövidebb hónapok váltakozását. A Casiotron tehát igazi úttörő volt, amely minden értelemben túlszárnyalta mindazt, amit egy digitális karórától várni lehet.

casio TRN-50 előlap

Az új TRN-50 hű marad a Casiotron teljesen automata karóra koncepciójához, de közben az eredeti modell piacra dobása óta, az elmúlt fél évszázadban megjelent vívmányokat is felhasználja. A Casiotron dizájn újra alkotása közben az új karóra a lehető legmodernebb funkciókat kapta meg, beleértve a rádiójel-vezérlésű időbeállítást, a fényenergia általi töltést, valamint a telefonos összekapcsolhatóságot a Bluetooth kapcsolat révén.

Az eredeti, kiinduló modell megjelenését és méretét több ponton megváltoztatták, hogy megfeleljen a mai minőségi követelményeknek. Sok kifinomult részlet, köztük a tok formája, a számlap struktúrája és jellegzetes sötétkék színe, a magas minőségű csat, valamint a CASIOTRON logó fontos utalást jelent az eredeti modellre. Sőt, lényegében ezek az elemek hűen megidézik az 50 évvel ezelőtt bemutatott „ős-Casiót”.

Az újdonság további fontos ismertetőjegye a kiemelten magas leolvashatósággal rendelkező ún. STN – LCD- kijelző és a Tough Solar természetes és mesterséges fénnyel is működű napelemes töltőrendszer. Az új TRN-50-es mindemellett a világ hat legfontosabb rádióállomásáról képes venni a jeleket a pontos időmérés érdekében. A felhasználók nagy hasznát vehetik továbbá a világidő kijelzés funkciónak is.

casio TRN 50 hátlap

A limitált szériás kiadást olyan különleges részletek teszik egyedivé, mint a tok gravírozott hátlapja, amely egyedi sorozatszámmal van ellátva. Csomagolásánál pedig a Casio kiemelt figyelmet fordított arra, hogy újrahasznosított papírból készült csomagolóanyagokat használjon az alacsonyabb környezetterhelés érdekében.

A Casio továbbra is elkötelezett amellett, hogy kiaknázza unikális termékfejlesztési képességeit és elektronikai technológiáit, hogy új értéket teremtsen.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál a oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A használt mobilok legjobb helye

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...

Nyár elején érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android™ Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8...

Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert a műegyetemi fiatalok innovációja

A világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért kapott rangos elismerést a Respray...

Fókuszban a Mesterséges Intelligencia – országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat

Április 17-én Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelenlétében indult el Debrecenben, a tíz...