vasárnap , 14 július 2024
Kezdőlap Mozgás Audi Q6 e-tron győri elektromos hajtásokkal
Mozgás

Audi Q6 e-tron győri elektromos hajtásokkal

71
győri gyár Audi Q6 e-tron elektromos hajtás

Az Audi Q6 e-tron az első, Premium Platform Electric, prémium elektromos platformra (PPE) épülő szériamodell, amely a vállalat számára a következő meghatározó lépést jelenti a prémium elektromobilitás felé vezető úton.

Az elektromos SUV terméksajátosságaival „A haladás technikáját” testesíti meg. A modellt a lenyűgöző menet- és töltési teljesítmény mellett megnövelt hatékonyság és nagy hatótáv is jellemzi. Az Audi Q6 e-tron az Audira jellemző SUV formavilágot testesíti meg az e-tron-specifikus dizájn konzekvens továbbfejlesztésével. A modell belső terében debütáló új designfilozófia és jövőbe mutató technológiák a négykarikás márkánál az elektromobilitás új fejezetét képviselik, és minden nap átélhetővé teszik „A haladás technikáját”. Az Audi Q6 e-tron modellsorozattal az elektromobilitás megérkezett a vállalat központjába, Ingolstadt gyártósoraira, míg a modell elektromos hajtásai Győrben, az Audi Hungariánál készülnek.

 Audi Q6 e-tron elektromos hajtás győr

A Porschéval közösen fejlesztett PPE platform, valamint az E3 1.2 elektronika-architektúra az elektromos hajtásláncú Audi modellek globális kínálatbővítésének meghatározó mérföldkövei, egyben első jelei a modellportfólió átfogó megerősítésének és fiatalításának. Az Audi Q6 e-tron alátámasztja a márka ígéretét, miszerint az Audi kínálatában 2027-ig valamennyi szegmensben szerepelni fog elektromos autó. „Az új PPE-platformra épülő Audi Q6 e-tron vevőink számára a prémium elektromobilitás következő technológiai szintjét jelenti”, mondta Gernot Döllner, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke az ingolstadti központban tartott világpremier kapcsán. „A PPE is bizonyítja, hogy a Volkswagen Konszernen belül milyen hatékonyan tudjuk összekapcsolni kompetenciáinkat, és így tovább tudunk haladni az elektromobilitás útján.

A PPE lehetővé teszi számunkra, hogy különböző szegmensekben magas technológiai színvonalú, nagy darabszámban gyártott modelleket vigyünk piacra, melynek köszönhetően tovább tudjuk elektrifikálni modellportfóliónkat”, folytatta Gernot Döllner. A PPE rugalmasságának köszönhetően az azonos technológiai alap ellenére is biztosítani tudjuk a jövőbeli modellek számára az egyedi karaktert és a tipikus Audi DNS-t.

Az Audi Q6 e-tron új mércét állít fel az elektromos teljesítmény, a hatótáv és a töltés tekintetében. A modell sportos, dinamikus SUV-formavilágot testesít meg az elektromos hajtásláncú, mindennapos használatra kínált modellekre jellemző dizájn konzekvens továbbfejlesztésével. Az új E3 1.2 elektronika-architektúrának köszönhetően a Q6 e-tron modellsorozat az Audi termékportfólió csúcsát jelenti.

„Az Audi Q6 e-tron az Audi elektromos modelloffenzívájának legújabb zászlóshajója, amely a Porschéval közösen fejlesztett Premium Platform Electric (PPE) elektromos platformra épül. Büszkék vagyunk rá, hogy a PPE platform számára Győrben készülnek az elektromos hajtások, amelyek az Audi legújabb topmodelljét is életre keltik”

– mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

A PPE hajtások sorozatgyártása a tavalyi évben kezdődött egy területeket átívelő együttműködés eredményeként, melynek keretében a győri Műszaki Fejlesztés, a Kísérleti Motorgyártó Központ, a Gyártástervezés, a Minőségbiztosítás és a gyártás dolgozott szorosan együtt. A PPE hajtások gyártása a státor és váltókomponensek gyártásából, valamint a hajtások összeszereléséből tevődik össze. A PPE számára készülő elektromos hajtások gyártásához a munkatársak új kompetenciákat sajátítottak el, és célzott továbbképzéseken vettek részt.

robotika Audi Q6 e-tron elektromos hajtás győr

„Motorgyártásunkban éljünk a transzformációt, melyre a PPE-projekt egy tökéletes példa: az új hajtások gyártósorait egy korábbi, belső égésű motorok gyártásának otthont adó csarnokban alakítottuk ki,  számos kolléga a belső égésű motorok világából váltott az új hajtások gyártóterületére. Számukra a vállalat egy átfogó képzési programot biztosított”

– mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Magyarországon az Audi Q6 e-tron forgalmazója a Porsche Hungaria.

„A új Q6 elektromos meghajtású SUV modellünket sok ügyfelünk várta, ideális méretű, igazi prémium életérzést nyújtó jármű. Nagyon örülünk, hogy hamarosan a nagyközönséggel is megoszthatjuk az élményt, amit ez az autó nyújtani tud”

– mondta Zakariás Fruzsina, a Porsche Hungaria Audi márkáért felelős igazgatója.

A prémium autómárka legújabb modellje várhatóan március végétől már rendelhető lesz a hazai kereskedésekben és az online konfigurátorban.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

4 gumiabroncspiaci trend, amire érdemes odafigyelni 2024-ben

Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original...

Európa egyik kedvenc kisautója, a Toyota Yaris

A Toyota Yaris új generációja még magasabbra tette a biztonság és könnyű...

Ezek a legnépszerűbb hibrid autók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint...

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...