csütörtök , 30 május 2024
Kezdőlap Mozgás Amit a 20 colos gyerekbringákról tudni kell
Mozgás

Amit a 20 colos gyerekbringákról tudni kell

48
gyerekbicikli

Jellemzően az általános iskola alsó tagozatába járó gyermekek számára ideális választás a 20 colos bicikli. Ez persze nincs kőbe vésve, hiszen a lurkók eltérő ütemben nőnek, így mindig figyelembe kell venni az adott gyermek testmagasságát, fejlettségi szintjét a kerékpárválasztás alkalmával.

Ha azonban a nagy átlagot vesszük figyelembe, akkor a KerékpárWebshop gyerekbiciklijei közül a 7-9 éves korosztálynak érdemes 20 colos kerékpárt rendelni. Fontos, hogy a bringa ne csak szép, hanem kényelmes legyen, és teljes mértékig biztonságosan lehessen vele közlekedni.

Ma már minden igényre létezik kerékpár

Vannak gyermekek, akik inkább sportos bicajt szeretnének, de szempont lehet az is, hogy ne legyen rajta sárvédő. Mások a lehető legjobb felszereltségű cangát szeretnék magukénak tudni. A működésüket illetően is nagy a bringák között a különbség, vannak váltósak, kontrásak, színes és sötét biciklik egyaránt. A fenti webáruházból éppúgy meg lehet rendelni magyar, mint külföldi gyártók termékeit.

A 20 colos kerékpár már komolynak számít

Míg a legkisebbeknek készült drótszamarak csak nyomokban emlékeztetnek egy valódi kerékpárra, addig a 20 colosak már egészen komoly formát öltenek. Egy ilyen bringával már komoly tiszteletet tudnak kivívni a gyerekek a társaik között.

Ezen cangák vonalvezetése már sokszor igen dinamikus, és általában sárvédő és csomagtartó nélkül dobják őket piacra. Adottságaikból fakadóan visszafogottabb terepen is jól lehet velük suhanni. A KerékpárWebshop 20 colos bringái a felnőtt biciklikhez hasonló váltórendszerrel rendelkezik, így a gyermekek elsajátíthatják a helyes váltás mikéntjét. Így amikor nagyobb kerékpárra lesz szükség, amit vélhetően már hosszú éveken át fog használni a gyerkőc, nem azon kell lestrapálni a váltót.

Külsőleg és technikailag is nagy a választék a 20 colos bicajok között

Rengeteg különböző színű és motívummal díszített kétkerekűt lehet találni az online áruházak kínálatában, ami azért ennyi idős gyermekek esetén még meghatározó szempont a bicikli kiválasztásakor. A külső mellett a technikai részletekben is nagyok az eltérések az egyes modellek között.

Akik visszafogottabban szeretnek bringázni, azoknak a kontrafékes cangák is megfelelőek lehetnek, elöl ezeken vagy V-fék vagy patkófék van. Amit szoknia kell a csemetéknek, az a kerékpár magassága, valamint az, hogy megjelenik a kormányon az első fékkar is.

Támkerékre általában már nincs szükség, hiszen a hét éves gyermekek többsége már önállóan is meg tudja tartani az egyensúlyát, és fékezni is tudnak. A későn érő gyermekeknek azonban fel lehet szerelni pótkereket. Azzal, ha időszakonként, felügyelet mellett leszereljük a támkereket, hamar hozzá lehet szoktatni a gyerkőcöt, hogy anélkül is stabilan tudjon közlekedni. A gyermekeknek általában jelentősen megnő az önbizalma akkor, ha már külső segítség nélkül is úgy tudnak kerékpározni, mint a felnőttek.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A Volvo Trucks már fejleszti a hidrogénüzemű kamionját

A Volvo Trucks már dolgozik a hidrogénnel hajtott belsőégésű motorral ellátott teherautójának...

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

Ultraerős, nyilvános gyorstöltő várja az e-kamionokat Ausztriában A világon elsőként a felső-ausztriai...

Leleplezték az új Opel Fronterát

Hivatalosan is színre lépett az aktív életet élők és a családok igényeire...

Megérheti messzebb utazni egy-egy használt autóért

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu autópiaci szakértője...