péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Hogy könnyebb legyen a kanapé kiválasztása
Tippek

Hogy könnyebb legyen a kanapé kiválasztása

68
dodo kanapé

Az otthonokban talán a leggyakrabban a kanapét használjuk. Éppen ezért nem árt jó alaposan átgondolni, hogy melyik modell lesz az, amelyik minden kívánalomnak meg tud majd felelni. Nem csupán jól kell kinéznie, hanem a tökéletes kényelmedet is szolgálnia kell.

Sok program és összejövetel helye

Ha a tökéletes modellt keresed, akkor irány a DODO kanapéi! Itt rengeteg kiváló minőségű és esztétikus kanapét találsz és vásárolhatsz. Ezek a bútorok alapjaiban képesek meghatározni az otthonod hangulatát. Emiatt is nagyon lényeges, hogy a kiválasztás során a kényelem mellett figyelj a méretre és a praktikusságra is. Nemcsak a családtagokkal és a barátokkal fogsz rajta sok időt tölteni, de olykor esetleg ezen relaxálsz vagy pihensz majd.

A tökéletes darab kiválasztásakor a rendelkezésre álló tér és a használók száma nagyon fontos információk. Hogy harmonikus legyen a berendezés, a kanapé esetében különösen lényeges, hogy a kiszemelt modell ne töltse ki száz százalékosan a számára tervezett teret. A használók száma pedig az ideális alak – L-, sarok vagy U alakú – miatt fontos. A kanapé körül érdemes egy legalább 50 centiméter szabad helyet hagyni, hogy kényelmes legyen ott a mozgás.

Kanapétípusok

Ha a tér kisebb, legyen az lakás, váró vagy iroda, talán a sarokkanapé válik be a legjobban. A bőrkanapé lesz a nyerő, ha elegáns teret képzeltél el, és még az anyagi lehetőségeid is megengedik. Ha sokszor alszik nálad vendég, akkor válaszd a kanapéágyat.

Az L alakú kanapékat inkább a kisebb szobákba javasolják, míg az U alakú modellek előnyei csak a nagyobb nappalikban jutnak igazán érvényre. Mint mindig, a színekkel is nagyon sokat tudsz tenni azért, hogy egy tér optikailag kicsit nagyobbnak tűnjön. Ha világos színű sarokülőt választasz, a kisebb szobák terét tágasabbnak tudod mutatni.

A masszív modellek terhelhetősége jóval nagyobb. A kinyitható kanapék esetében tartós fából készült darabot keress! Az ülőfelületet az igénybevétel alapján érdemes kiválasztani. A hagyományos szivacs keményebb kivitelű, nem olyan kényelmes, mint a habszivacs. Ez utóbbi azonban drágább. A rugós modelleket ma már kis részben szivaccsal kombinálják, itt persze számolnod kell a rugó elhasználódásával.

Bőr vagy szövet huzattal

A DODO kínálatában találsz olcsóbb és drágább kanapékat is, ami főleg attól függ, hogy milyen anyagból készült az adott modell és milyen eljárással. Nagyon kedveltek a bőrkanapék, hiszen ezek minden térben egy kicsit a luxus érzetét keltik. Ezeket a darabokat azonban folyamatosan és az előírásoknak megfelelően kell karbantartod. A szövet kanapék sokkal elterjedtebbek, ebben valószínűleg nagy szerepe van az elérhetőbb áraknak. Nem igényelnek különösebb karbantartást, sőt, egy mosható, erős anyagú kanapéhuzattal még jelentősen meg is növelhető az ilyen bútor élettartama. A lényeg, hogy ne csak az aktuális trendek szerint válassz, hanem a saját ízlésed vezessen.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél...

A közösségi média az új pénzügyi tanácsadó?

A magyarok közel egyharmada érzi úgy, hogy kényelmesen megél jövedelméből, míg akiknél...

Elhagyott kisbabáknak segítene az SOS Gyermekfalvak

Közel 300 kisbaba tölti élete első hónapjait kórházakban, mert szülei elhagyták, vagy...

Az európai utazók 72%-a szeretné leküzdeni a nyelvi akadályokat a jobb utazási élményért

A Samsung legújabb kutatásából kiderül, hogy az európai nyaralók 72%-a azt vallja,...