szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Mire jó egy kerti szivattyú, és kinek érdemes beszereznie egyet?
Tippek

Mire jó egy kerti szivattyú, és kinek érdemes beszereznie egyet?

36
kerti szivattyú

Ahhoz, hogy egy kertet vagy udvart ápolni, gondozni tudjunk, rengeteg vízre van szükségünk. És akkor az olyan tevékenységekről még nem is beszéltünk, mint az autó lemosása vagy épp a gyermekmedence feltöltése.

Gazdaságos megoldást jelent, ha nem vezetékes vízzel dolgozunk, hanem a szükséges vízmennyiséget kútból nyerjük ki. Az AutomataÖntözőrendszer.com szivattyúi segítségével mindez szinte gyerekjáték.

Milyen esetben érdemes a kerttulajdonosoknak szivattyút vásárolnia?

A modern szivattyúk igazán sokoldalú eszközök, rengeteg feladat elvégzésére alkalmasak. A kertben ugyanakkor csak néhány funkciót kell betölteniük.

Ilyen lehet a víz felszívása 5-10 méteres mélységből. Mindez azt jelenti, hogy az ásott kutakból, víztárolókból és vízgyűjtőkből történő víz kiszivattyúzása rendkívül könnyen megvalósítható egy ilyen eszközzel. Az öntözéssel kapcsolatos tennivalók kapcsán szintén kapóra jöhet egy ilyen eszköz, sőt, akár az otthonunk vízellátását is biztosíthatjuk vele.

A heves esőzések következtében megeshet, hogy elönti a pincét a víz. Ilyenkor egy megbízható szivattyúval gyorsan orvosolni lehet a problémát, így minimalizálva a károkat.

Mi tekinthető kerti szivattyúnak?

Valójában konkrétan olyan termékkategória, hogy kerti szivattyú, nem létezik. Ugyanakkor rengeteg olyan készülék van, amit a köznyelv így emleget. Ebbe a csoportba tartoznak például az ásottkút szivattyúk, valamint a búvárszivattyúk is.

Amennyiben rendelkezünk kúttal, akkor olcsóbban megoldhatjuk a virágok, fák, a pázsit és a konyhakerti növények locsolását, mintha mindezt vezetékes vízzel, kerti csap segítségével tennénk. A víz felszínre hozásához viszont érdemes beszerezni egy komolyabb szivattyút.

Az ásottkút szivattyú használatával nemcsak kutakból, hanem ciszternákból, tavakból és tartályokból is ki tudjuk szivattyúzni a vizet. Minden olyan helyzetben alkalmazható egy ilyen eszköz, ahol nagyobb vízszállítás mellett nagy nyomásra van szükség. Rendre az eszköz alján található a hidraulika, valamint a szívórész, míg a motor a felső részen kap helyet.

A búvárszivattyú tulajdonképpen az ásottkút szivattyú ellentéte. Motorja alul van, a hidraulika felül található, a szerkezet közepénél szívja a vizet. Hatékonyan dolgozik a készülék a vízbe merülve, a motor hűtéséről pedig az áramlás gondoskodik.

Érdemes jó minőségű szivattyút vásárolni

Ha már az ember pénzt áldoz egy szivattyú megvásárlására, akkor bölcs döntés egy márkás terméket beszerezni. Az AL-KO készülékei például nagy teljesítményre képesek és rendkívül megbízhatóan teszik a dolgukat. További jó hír, hogy kifejezetten pénztárcabarát módon lehet őket üzemeltetni.

A gyártó kerti szivattyúival a kutakból hatékonyan lehet felhozni a vizet, mivel magas nyomás és nagy szállítási teljesítmény jellemzi e berendezéseket. A nemesacél motortengely garanciát szolgáltat az elnyűhetetlenségre.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Prémium eszpresszógépek – 3D-tervezéssel

Létre is jött egy új kategória, megszületett Mina. A 3D-modellezés előnyeit nemcsak...

Én akkor is megcsinálom! – ez akár életed szlogenje is lehetne

Kissé klisésen hangzik, hogy az életed nem a körülményektől, hanem a körülményekre...

Felnőttkori ADHD? Igen, létezik!

Manapság sokat hallani arról, hogy egyre több gyereket diagnosztizálnak ADHD-val. E rövid...

Néhány szó a rendezvények biztosításáról

Rendezvényekre mindenki szeret járni, de csakis olyanokra, amelyek biztonságosak. Egy pincehelyiségben megrendezett...