szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Soha nem lehet tudni, hol vár ránk az igaz szerelem!
Tippek

Soha nem lehet tudni, hol vár ránk az igaz szerelem!

39
regények mai könyv

Persze, tudjuk jól, hogy bárhol találkozhatunk a nagy Ő-vel, de a legvalószínűbb mégis az, hogy valahol a 25. és az 50. oldal között esünk szerelembe. Igen, igen, tudjuk, a könyvek szereplői nem valósak, nem lehet velük kapcsolatot létesíteni, ugyanakkor annyi mindent megtudunk róluk, hogy nincs abban semmi meglepő, ha az első könyvélmény után szomjazzuk a következőt, ahol tovább mélyülhet a film szereplőivel való kapcsolatunk.

Persze nem csupán szerelemre bukkanhatunk a könyvek lapjain, hanem örök barátokra, barátnőkre is szert tehetünk, vagy akár egy-egy szereplőt már-már saját szomszédként is üdvözölhetünk. Talán senkinek sem kell bemutatni hölgyek millióinak kedvencét, Mr. Darcyt, vagy Ovét, aki szeretetteljes zsörtölődésével hamar belopja magát az olvasók szívébe. Persze a gyerekeknek is vannak ilyen kedvenceik: aktuálisan most épp a Kuflik társaságát szomjazza az aprónép, de Boribon és Kippkopp is örök vendége a gyerekszobánknak.

Amikor egy regény olvastatja magát…

Talán mindenki átélte már azt, amikor remegve várta, hogy a sorozat következő része a kezébe kerüljön, vagy hogy ugyanattól az írótól más regényeket is olvashasson.

Ehhez pedig nagyban hozzájárul az is, ha egy-egy szereplőhöz érzelmileg kötődünk. Valahol talán ez is az ismérve egy jó műnek, ami nem csupán olvastatja magát, hanem rengeteget ad is.

Ugyanis egy-egy ilyen szereplő, az ő döntései és cselekedetei bizony sokszor példaként állhatnak előttünk.

Akár a gyerekkönyveket, akár a felnőtteknek szóló könyveket nézzük, mindegyik tanít is minket. Az előbbiben a szereplők megmutatják, hogyan lehet problémákat megoldani, miért jó, ha segítünk egymásnak és odafigyelünk egymásra, vagy hogy éppen hogyan tudjuk kifejezni és megélni az érzéseinket. Utóbbiak pedig erőt adnak, hiszen a felnőttkor buktatói senkit sem kímélnek, egy jó regény azonban átsegít, túllendít és megmutatja, hogy mindenhonnan fel lehet állni.

Jogunkban áll félretenni!

Igen, tudjuk, hogy szakítani rettenetesen nehéz, és még sokszor az a fél is megsínyli, aki amúgy be szeretné fejezni a kapcsolatot.

Szerencsére a könyvek főhőseit könnyebben magunk mögött tudhatjuk: elég csak becsukni a könyvet, és keresni egy másik, szimpatikusabb főszereplőt. A világ tele van remek művekkel, ne pazaroljuk az időnket olyanra, amely nem szippant be minket.

Segít megélni a különböző kapcsolatokat!

Minden bizonnyal mindenkinek volt már aha-élménye, amikor egy-egy könyvet a kezébe vett, és olvasni kezdett. Szokták mondani, hogy már mindenről írtak könyvet, és bizonyos mértékig ez igaz is.

Így aztán ha akad egy-egy nehezebb periódus az életünkben, akkor elég csak jól kiválasztani a következő olvasmányunkat a Mai-Könyv.hu virtuális polcairól, és máris ott lesz a gyógyír a kezünkben.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Prémium eszpresszógépek – 3D-tervezéssel

Létre is jött egy új kategória, megszületett Mina. A 3D-modellezés előnyeit nemcsak...

Én akkor is megcsinálom! – ez akár életed szlogenje is lehetne

Kissé klisésen hangzik, hogy az életed nem a körülményektől, hanem a körülményekre...

Felnőttkori ADHD? Igen, létezik!

Manapság sokat hallani arról, hogy egyre több gyereket diagnosztizálnak ADHD-val. E rövid...

Néhány szó a rendezvények biztosításáról

Rendezvényekre mindenki szeret járni, de csakis olyanokra, amelyek biztonságosak. Egy pincehelyiségben megrendezett...