hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Én akkor is megcsinálom! – ez akár életed szlogenje is lehetne
Tippek

Én akkor is megcsinálom! – ez akár életed szlogenje is lehetne

31
bien lelki témák

Kissé klisésen hangzik, hogy az életed nem a körülményektől, hanem a körülményekre adott reakcióidtól függ, mégis igaz. Megfelelő hozzáállással a legnehezebb időszakokon is túl lehet lendülni és a nehézségeket is az előnyödre fordíthatod hosszútávon.

Az “én akkor is megcsinálom” szókapcsolatot érdemes megjegyezned és magadévá tenned, ugyanis pszichológusok is alátámasztották, hogy rendkívül jó hatása lehet az ilyesfajta hozzáállásnak a személyiséged fejlődésére.

Ha változik a hozzáállásod, változni fog a világod is

Mindannyian más szemüvegen keresztül nézzük a világot, de szerencsére van hatásunk arra, hogy milyen szemüveget viselünk – derül ki a Bien.hu lelki témákkal foglalkozó írásaiból.

Gondolj csak bele: egy kihívásokkal teli helyzet sokféleképpen befolyásolhatja az életed – pozitív, megoldásközpontú hozzáállással sikerélményeket kovácsolhatsz a nehézségekből, míg negatív szemlélettel megugorhatatlan feladatokként élheted meg ezeket.

A rugalmasság kulcsfontosságú

Ha sikerül magadévá tenned a címben is említett “én akkor is megcsinálom” típusú hozzáállást, akkor sikerülhet egyfajta elköteleződést kialakítanod a problémák megoldásával kapcsolatban.

Amikor úgy állsz hozzá egy nehézséghez, hogy bízol benne, hogy létezik valamilyen megoldás a helyzetedre, akkor hidd el, az élet is melléd fog állni. Így sokkal könnyebben felfedezed majd a lehetséges utakat, mintha búslakodnál amiatt, hogy ismét egy kihívással kell szembenézned.

A problémamegoldás mindig igényel egyfajta rugalmasságot – ezt elsajátítva óriási erőre tehetsz szert.

Mozdulj ki a komfortzónádból!

A személyiséged fejlesztéséhez időnként el kell hagyni a kényelmes terepet és új dolgokat kell csinálnod.

Ez sokszor félelmetes lehet, hiszen nem mindig látszik a pontos út a célodig: ilyenkor gondolj arra, hogy nem mindig szükséges a teljes utat egyben látni – elvégre a GPS rendszerek is csak a következő kanyarig mutatják az irányt, mégis mindig odaérsz a célhelyre. Bízz magadban!

A növekedési gondolkodásmód elengedhetetlen eleme a sikernek

A pszichológusok rendkívül fontos elemnek tartják a személyiségfejlődésben a növekedési gondolkodásmódot – ez azt jelenti, hogy képes vagy elhinni, hogy a képességeid (és ezáltal az élethelyzeted) javíthatók, fejleszthetők.

Ezt a fajta meggyőződést támogatja az “én akkor is megcsinálom” gondolat, mely bátorságot adhat az akadályok leküzdéséhez.

A jó hozzáállás növeli az önbizalmat

A fentebb említett hozzáállás jelentős mértékben képes javítani az önbizalmad és ezáltal az általános életminőségedet is.

Ha képes vagy elhinni, hogy le tudod küzdeni az akadályokat, akkor már félig sikerre is vitted a dolgot – amikor sikerül végre áttörni a gátjaidat, akkor pedig a sikerélmények csak tovább fokozzák majd a pozitív hatást.

Az életed a te kezedben van – légy bátor, és ha kihívások elé állít a sors, akkor csak mondj annyit magadnak “én akkor is megcsinálom”!


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Teremts helyet az étkezéshez és a nagy baráti beszélgetésekhez!

Az életvitelünk, a szokásaink és az otthonunk adottságai határozzák meg, hogy az...

Hűtőszekrény és fagyasztó – funkciók, amikkel hosszú távra tervezhetünk

Frissesség kompromisszumok nélkül? Egy prémium hűtő vagy fagyasztó olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek...

Miért szeretjük annyira a calvadost?

Akad néhány olyan ital, amit előszeretettel kötünk egy-egy időszakhoz, sokszor éppen a...

Citrusos italok a nyár legforróbb napjaira

Ebben a hőségben nincs jobb egy citrusos italnál. A magas savtartalmú gyümölcskategóriához...