péntek , 20 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Megoldás váratlan áramszünetekre
Tech

Megoldás váratlan áramszünetekre

1
APC Back-UPS™ Pro Gaming UPS

A videójátékot játszók közel háromnegyede szembesült már olyan helyzettel, hogy váratlan áramszünet miatt nem tudta folytatni a játékot, azonban mindössze 8 százalékuk rendelkezik szünetmentes tápegységgel (UPS) – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A kutatás során megkérdezettek 10 százaléka naponta öt óránál is többet játszik, és főként asztali számítógépet használnak a játékosok. 

Mindössze a válaszadók 18 százaléka jelezte a Schneider Electric online felmérése során, hogy soha nem játszik videójátékot. A naponta egy órát, valamint 2-5 órát játszók aránya egyaránt 36 százalék, a válaszadók egytizede pedig naponta 5 óránál is többet tölt ilyen játékokkal. Ha videójátékról van szó, a felmérés során válaszolók körében a legnépszerűbb eszköz az asztali számítógép, 47 százalékuk főként azon játszik, a játékkonzolt egyötödük részesíti előnyben, míg a laptop 18 százalékuknál számít favoritnak. Érdekesség, hogy videójátékra az okostelefont nem igazán vetik be a hazai felhasználók, mindössze 12 százaléknál számít elsődleges eszköznek a mobil, ha ilyen játékról van szó

A kutatás arra is rámutatott, hogy a hazai felhasználók között túlnyomó többségben vannak azok, akiknek már okozott kellemetlenséget játék közben egy váratlan áramszünet. A megkérdezettek 70 százalékánál csak néhány alkalommal volt olyan helyzet, hogy emiatt nem tudta folytatni a játékot, viszont 4 százalékuk azt jelezte, hogy rendszeresen szakítja félbe a szórakozást az áramszünet. A játékosok valamivel több mint negyede ugyanakkor még nem szembesült ilyen helyzettel.

Bár a váratlan áramszünet a játékosok közel háromegyedének okoz kisebb-nagyobb bosszúságot, mindössze 8 százalékuk használ szünetmentes tápegységet. Viszonylag sokan vannak viszont, akik úgy érzik, érdemes lenne beszerezniük ilyen eszközt, a válaszadók 44 százaléka jelezte azt, hogy felmerült már benne, hogy vásároljon UPS-t.

Fő szempontok: kedvező ár/érték arány, teljesítmény és megbízható gyártó

Nem meglepő módon, ha szünetmentes tápegység beszerzése mellett döntene, akkor a legtöbb felhasználó számára a kedvező ár/érték arány lenne az elsődleges szempont. Ezt követi a teljesítmény, míg a harmadik legfontosabb tényező az, hogy ismert, megbízható gyártó termékét vegyék meg.

A válaszokból az is jól látszik, hogy a hazai játékosoknak meglehetősen komoly elvárásaik vannak a garanciát illetően. A kutatás során a megkérdezettek közel fele legalább 2 éves, míg egyharmada legalább 3 éves garanciát vár el, és mindössze 18 százalék elégszik meg 1 évessel.

A felmérésből az is kiderült, hogy túl nagy összeget nem áldoznának UPS-re a játékosok. A megkérdezettek 46 százaléka legfeljebb 30 ezer forintot, míg 47 százalékuk 60-150 ezer forintot szánna erre a célra. Mindössze 5 százalék azok aránya, akik akár 150 ezer forintnál nagyobb összeget is elköltenének egy szünetmentes tápegységre, ennél többet pedig csupán a válaszadók egy százaléka fordítana ilyen eszközre.

Napjainkban a modern UPS-ek már nem csupán a számítógép és a monitor áramellátását tudják biztosítani egy váratlan áramszünet esetén, hanem a kiegészítő eszközökét, így például a modemekét is. A Schneider Electric kutatásában rákérdezett, hogy mennyire tartják fontosnak a felhasználók ezt a képességet és kiderült, hogy közel egyharmaduk szerint nagyon hasznos ez a funkció, és jelenleg is keresnek ilyen UPS-t. A megkérdezettek közel ötöde szerint fontos lenne, de jelenleg nem rendelkezik ilyen képességű szünetmentessel, míg a válaszadók 40 százaléka hasznosnak tartja ugyan a funkciót, de úgy gondolja, hogy nélküle is megvan.

Zavartalan játékélmény a Schneider Electric új megoldásával

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat június végén jelentette be, hogy Európában is elérhetővé tette APC™ Back-UPS™ Pro Gaming szünetmentes tápegységeit (UPS). Ez az első olyan szünetmentes tápegység, amelyet kifejezetten a játékosok, streamerek és influenszerek számára terveztek, és folyamatos áramellátást biztosít még azokban a régiókban is, ahol a villamos hálózat instabil. Ennek köszönhetően az online játékélmény és a közönséggel való kapcsolat az áramszünet alatt is biztosított a játékosok és az élő közvetítést adók számára.

A robusztus védelem érdekében az APC Back-UPS™ Pro Gaming UPS szinuszhullámú akkumulátoros tartalékteljesítménnyel rendelkezik, ami biztosítja az érzékeny elektronika és az AVR (automatikus feszültségszabályozás) által megkövetelt egyenletes elektromos áramot, és segít megvédeni az értékes készülékeket a hálózati áramellátás egyenetlenségeitől, amelyek meghibásodásokat okozhatnak, meghosszabbítva ezáltal a játékhoz használt készülékek élettartamát.

Az APC Back-UPS™ Pro Gaming minden szögből látható, szabadalmaztatott kijelző körrel is rendelkezik, amely tájékoztatja a felhasználót az akkumulátor állapotáról, valamint a túlfeszültségekről, áramkimaradásokról.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az MI-nek jobb a szókincse, mint az embernek

A mesterséges intelligencia alapú szoftverek verbális intelligenciáját vizsgálták az ELTE PPK-n. A...

Így változott a contracting szolgáltatások iránti kereslet hazánkban

Hogyan változik a kereslet a contracting szolgáltatások iránt Magyarországon és kik a...

Mondd meg a jelszavad, megmondom, mekkora bajban vagy!

A szeptemberi iskolakezdésnél a gyerekek nemcsak barátokkal, hanem számos új veszélyforrással is...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...