szerda , 18 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Citrusos italok a nyár legforróbb napjaira
Tippek

Citrusos italok a nyár legforróbb napjaira

13
citrus vodka

Ebben a hőségben nincs jobb egy citrusos italnál. A magas savtartalmú gyümölcskategóriához tartozik a narancs, a grapefruit, a citrom és a lime is. A citrusfajták összesen öt fő íz közül hármat is felvonultatnak: a keserű, az édes és a savanyú ízeket. Az alábbiakban bemutatunk néhány italt, amelyeket mindenképpen érdemes megkóstolni.

A cikkben említett, minden érzékszervet felébresztő, energikus és frissítő citrusos italok beszerezhetőek az iDrinks prémium italok kategóriájából. Érdemes megnézni a kínálatot, és választani néhány különleges nedűt.

Ciroc Summer Citrus Vodka

A vodka a világ legtisztább alkoholfajtáinak egyike. Az utóbbi években egy új trend került előtérbe a vodkakészítésben: megjelentek az ízesített vodkák. A minőségi vodkákat gyümölcsös, édes vagy más különleges ízekkel emelik magasabb hatványra.

Például a 37.5%-os Ciroc Summer Citrus Vodkában minden van, ami szem-szájnak ingere. Megjelenik benne a szőlős alapáramlás és a mediterrán citrusosság. A nyári frissességet csempészi a pohárba, íze magával ragadó, a szőlő és a citrom találkozása. Aromájában érezhető a vérnarancs és a fanyar citrusos jegyzetek. Továbbá megjelenik a karakteres és a végtelenségig letisztult francia vodkás zamat, lágy és gyümölcsös ízzel.

Tatratea Citrus Tea Likőr

A Tatratea Citrus Tea Likőr igazi egzotikus aromazuhatag. A likőrhöz képest magasra merészkedik az alkoholtartalma. Elegáns, pezsgő és vibrálóan friss ízekkel rendelkezik. Jól behűtve ez a likőr a nyári forróságban is kiváló választás.

Az illata egyszerre frissítően üde és gyümölcsös, érezhető benne a likőrösség, a citrom és a lime, valamint a grapefruit lendületessége. Kóstolásakor megjelenik a gyümölcsös elevenség és a kesernyés tea, illetve a citrusosság kirobbanó frissessége és a likőr édessége.

Rivo Mediterranean Citrus Foraged Gin

A prémium gin, a Rivo Mediterranean Citrus Foraged Gin 43%-os alkoholtartalommal kerül palackozásra. Olyan klasszikus ginösszetevőket is felsorakoztat, mint a boróka, a kardamom vagy az angyalgyökér.

A citrusosságról a narancs, a citrom és a bergamott gondoskodik. Ráadásul autentikus gyógy- és fűszernövények teszik még különlegesebbé a párlatot. Azok számára kifejezetten ajánlott, akik szeretik az olaszos ízvilágot és a citrusosságot.

A cikkben említett italok nemcsak hűsítően frissítőek, de ízükben is a napsütötte mediterrán tájakat idézik. A Ciroc Summer Citrus Vodka, a Tatratea Citrus Tea Likőr és a Rivo Mediterranean Citrus Foraged Gin tökéletes választásnak bizonyulnak a nyári estékre, legyen szó egy baráti összejövetelről vagy egy kerti partiról. Ezek a különleges italok nemcsak felfrissítenek, hanem egyedi ízvilágukkal lenyűgöznek mindenkit. Érdemes felfedezni a citrusokban rejlő frissességet, és élvezni a nyári estéket ezekkel a különleges italokkal.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Teremts helyet az étkezéshez és a nagy baráti beszélgetésekhez!

Az életvitelünk, a szokásaink és az otthonunk adottságai határozzák meg, hogy az...

Hűtőszekrény és fagyasztó – funkciók, amikkel hosszú távra tervezhetünk

Frissesség kompromisszumok nélkül? Egy prémium hűtő vagy fagyasztó olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek...

Miért szeretjük annyira a calvadost?

Akad néhány olyan ital, amit előszeretettel kötünk egy-egy időszakhoz, sokszor éppen a...

Így válassz törölközőszárító radiátort a fürdőszobába!

Abban mindenki egyetért, hogy komfortosabb úgy kilépni a zuhany alól vagy a...