csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Miért szeretjük annyira a calvadost?
Tippek

Miért szeretjük annyira a calvadost?

12
calvados

Akad néhány olyan ital, amit előszeretettel kötünk egy-egy időszakhoz, sokszor éppen a rá jellemző összetevők miatt. Talán a calvados is ennek köszönheti, hogy leginkább kellemes nyár végi vagy őszi estéken kortyoljuk előszeretettel.

Az alma lehet a ludas!

Valószínűleg a calvados alapjául szolgáló alma és a gyümölcsérés ideje kapcsolódik össze tudatosan vagy tudatlanul azokban, akik ismerik, és szeretik ezt a nedűt. A Prémium Italnagykereskedés Online minőségi calvadosokat sorakoztat fel virtuális polcain, amelyekből valóban érdemes válogatni, és pontosan ez idő tájt – jó vendéglátóként – a szomjas betérőket megkínálni vele.

A calvados egy nem könnyen kiismerhető ital…

Talán ez a legjobb megfogalmazás, ha találóan és röviden szeretnénk bemutatni ezt a nedűt. A calvadosban ugyanis rendkívül sokféle aroma ismerhető fel, így kulináris utazásunknak valódi koronája lehet a kóstolás élménye. Amikor megízleljük, mindig más zamat lesz intenzív, így olyan a calvados, mint egy titokzatos, buja nő, akit sosem ismerhetünk ki igazán.

Tradíció és innováció egyesül

Ez az ital egyedi abban is, hogy egyszerre láthatjuk meg benne a hagyományok tiszteletét, valamint a modern fejlődés dinamikáját. Ez határozottan olyan nedűvé varázsolja a calvadost, amit nem lehet kiverni a fejünkből, ha egyszer már megkóstoltuk.

Nem véletlenül nevezik franciahonban calvának, hiszen olyan közel van hozzánk, mint egy szerelmes társ, akit szívesen becézünk, közben mégis távoli tájak ízeit hordozza magában, amitől azt érezhetjük, hogy sosem lehet teljesen a miénk, így a csábítás ereje nem enyhül még az idővel sem.

Mikor illik fogyasztani?

A franciák még a fekete kávéból sem felejtik ki, egy-két cseppje képes páratlan élménnyé változtatni a mindennapi szertartást. Jó ötlet legalább egyszer ebben a formában is megízlelni, meg fogunk lepődni! Ezek után talán minden olvasónk érti, hogy ezúttal nem lesznek szigorú előírások a fogyasztásra vonatkozóan.

Még azt sem egyszerű eldönteni róla, hogy inkább étkezés előtt vagy után szolgáljuk fel a vendégeinknek. Az ízvilág ugyanis, amely olyan egyedülálló a calvados esetében, tökéletes aperitiffé teszi ezt az italt, ami garantáltan meg tudja hozni az étvágyunkat. Erről a benne található gyümölcssav is gondoskodik, amit természetesen az almának köszönhetünk.

Mókás ellentmondásnak vélhetjük, ugyanakkor mégis igaz, hogy evés után is jó ötlet elkortyolni a calvadosból egy kicsit. Ráadásul ez ismét csak a benne lévő savak következménye, amelyek még a zsírosabb fogások megemésztésében is támogatják szervezetünket.

Így aztán az, hogy a lakoma előtt vagy azt követően töltjük ki a poharakba az istenien finom calvadost, voltaképpen egyéni ízlésünk függvénye, és bátran hagyatkozhatunk benne megérzéseinkre, illetve – már ha vannak persze – a tapasztalatainkra is. Te mikor fogyasztanád szívesebben ezt az izgalmas nedűt?


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Teremts helyet az étkezéshez és a nagy baráti beszélgetésekhez!

Az életvitelünk, a szokásaink és az otthonunk adottságai határozzák meg, hogy az...

Hűtőszekrény és fagyasztó – funkciók, amikkel hosszú távra tervezhetünk

Frissesség kompromisszumok nélkül? Egy prémium hűtő vagy fagyasztó olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek...

Citrusos italok a nyár legforróbb napjaira

Ebben a hőségben nincs jobb egy citrusos italnál. A magas savtartalmú gyümölcskategóriához...

Így válassz törölközőszárító radiátort a fürdőszobába!

Abban mindenki egyetért, hogy komfortosabb úgy kilépni a zuhany alól vagy a...