szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tech Túlélőfunkciókkal érkezett meg a Casio újdonsága
Tech

Túlélőfunkciókkal érkezett meg a Casio újdonsága

50
új GPRH 1000 casio óra

A Casio vadonatúj taggal bővítette a kimagasló ütés- és rázkódásálló G-Shock márkát.

„Az új GPR-H1000 a már jól ismert Rangeman-sorozathoz tartozik, amelyet olyan kifejezetten hasznos, túlélő funkciókkal vérteztek fel, mint például a pulzusmérő, vagy éppen a GPS”

– hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az újdonság kényelmes viseletnek bizonyulhat, hiszen bár nagy, 60.6 × 53.2 × 20.3 mm-res tokkal rendelkezik, ennek ellenére mindössze 92 grammot nyom, vagyis nem terheli meg a csuklót. Rögtön két féle – szénfekete (GPR-H1000-1) és sárga (GPR-H1000-9) árnyalatban érhető el. A két karóra nemcsak tudásában egymás mellé állítható, hanem akár a színek tekintetében is: a fekete sárga számlapelemekkel, míg a sárga feketékkel van ellátva.

casio GPRH 1000 fekete óra

Tudásuk azonban minden szempontból páratlan. Már maga a kijelző is árulkodó lehet arról, hogy ezek az órák messze többet kínálnak a hagyományos fitnesz óráknál. A masszív por- és sárálló tokkal ellátott újdonság fel van vértezve a Casio tripla szenzorával, ami magában foglalja az iránytűt, a magasságmérőt (légnyomás értékből származtatva), valamint a külső hőmérséklet megjelenítését.

Az új optikai szenzor révén pedig a Casio GPR-H1000 Rangeman képes megjeleníteni viselőjének aktuális pulzusszámát, de gyorsulásmérővel és lépésszámlálóval is el van látva. Ezen érzékelőknek, valamint a GPS helymeghatározás funkciónak köszönhetően a felhasználók pontos és komplex képet kaphatnak az elvégzett testmozgásról. Sőt, a karóra az aktuális véroxigén szint kijelzésére is képes, ami sok esetben életmentő lehet.

Legalább kilenc féle tevékenységhez – túrázáshoz, futáshoz, biciklizéshez, sétához, nyílt vízi, valamint uszodai úszáshoz, edzőtermi edzéshez, valamint programozott edzésekhez  (internal timer) is – használható. További erősségei közé tartozik, hogy a G-SHOCK márkához hűen 200 méterig vízálló, illetve, hogy Bluetooth-kapcsolattal okostelefon kapcsolódásra képes a mért adatok még részletesebb megjelenítése érdekében, valamint az alvásminőséget is monitorozza.

GPRH1000 sárga óra

A GPR-H1000 Rangeman kijelzője teljes mértékben testre szabható. A tokon elhelyezett nagyméretű gomboknak köszönhetően pedig gond nélkül aktiválhatók bizonyos funkciók. A karóra képes kijelezni túrázás közben a pulzusszámot, a megtett távolságot, az emelkedési, vagy az ereszkedési sebességet, így a felhasználók nyomon követhetik a fizikai állapotukat, valamint környezetüket a lehető legjobb döntések meghozása érdekében. Nincs kétség afelől, hogy a Casio újdonsága szilárd hátteret biztosít azoknak a felhasználóknak, akik extrém környezetben szeretnének helyt állni”

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere.

A GPR-H1000 Rangeman forgalmazása itthon februárban indul és javasolt fogyasztói ára 214.990 forint lesz.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál a oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A használt mobilok legjobb helye

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...

Nyár elején érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android™ Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8...

Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert a műegyetemi fiatalok innovációja

A világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért kapott rangos elismerést a Respray...

Fókuszban a Mesterséges Intelligencia – országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat

Április 17-én Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelenlétében indult el Debrecenben, a tíz...