szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Kultúra MONTY PYTHON klasszikusok ismét a mozikban!
Kultúra

MONTY PYTHON klasszikusok ismét a mozikban!

50
monty python moziban
Február végén és márciusban hozza el újra mozivásznakra a Pannónia az angol humor örökzöld társulatának két kultikus alkotását.
Budapesten a Pannónia Mozikba (Pólus Mozi, Lurdy Ház, Gobuda Mozi, Cinema Mom) térnek vissza a csapat (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin) legendás paródiafilmjei a ’70-es évekből, a hozzájuk tartozó, hasonlóan ikonikussá vált magyar szinkronokkal. A két film március során látható lesz több vidéki városban is.

GYALOG GALOPP (50 mínusz 1. évforduló)

színes, szinkronizált, digitálisan felújított, a rendező által újravágatlan változat
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott
16 éven felülieknek kötelező
A mozgókép történetének legfontosabb alkotása.
Azért nincs benne minden idők 100 legjobb filmjében, mert megelőzi az elsőt.
Ez lesz az 1975-ös Gyalog galoppból a legelső mozibemutató (egészen a legutóbbi mozibemutatója óta). A jeles alkalom most szép kerek, ugyanis ezúttal a jubileumi 50-1 éves kiadás kapcsán tekinthetjük meg a termek sötétjében a digitálisan felújított, eredeti szinkronnal ellátott, rendező által újra nem vágott (mert így, ahogy van, tökéletes) filmet. A néhol skóciai turisztikai reklámnak is elmenő Gyalog galopp február 22-től csupán egy hétig lesz műsoron a budapesti mozikban, majd márciusban felbukkan pár vidéki helyszínen is.
Helló Kedves Olvasó, Isten hozta Önt a hír felénél!
A következő Monty Pythont klasszikus a következő műsorhéten népszerűsége ellenére is igen nagy eséllyel hamar kidűne. (Bár az üres székek is jó közönség, mi azért nem csak nekik vetítenénk, miközben mindenki a szomszéd teremben ül a homokférgen való szörfölés közepette.)
Na, de március 7-től már más a helyzet! Akkor egy hétig olyan égető kérdéskere kaphatunk majd választ, hogy mit adtak nekünk… vagyis nekik a rómaiak, és mi a neve a zsidónak. Érkezik ugyanis az 1979-es Brian élete, 45 évvel bemutatása után.

BRIAN ÉLETE 3,6 K

Színes, szinkronizált, digitálisan felújított, a rendező által újravágatlan változat
Epikus történet Jézus születésének korszakából, Brianról, akiről a napkeleti bölcsek azt hiszik, hogy Ő a megváltó. Aztán rájönnek, mekkorát tévedtek.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott
16 éven felülieknek kötelező
A mozgókép történetének második legfontosabb alkotása (rögtön a Gyalog galopp után)
Osca- díj várományos alkotás (45 éve várjuk)
Fikuszt és kukiszt ugyan nem mutatunk majd azoknak, akik kihagyják a mozi nyújtotta közösségi élményt, de azt nem árt tudni, hogy aki így tesz, lemarad egy olyan filmről, melyet Norvégiában semmit sem kímélő humora miatt anno betiltottak. Nem vállalunk felelősséget, ha a mulasztás esetén a baráti társaságban valakit majd megköveznek ezért. Ha Jézus eljövetelének szatirikus (félre)értelmezéséről esetleg az ugrana be, hogy ez akár a Tatooine-on is játszódhatna, a tunéziai forgatási helyek révén ez nem is elvetemült gondolat!
Várnak minden szórakozni vágyót előbb február 22-től, majd március 7-től egy-egy héten át a Monty Python méltán kult státuszba emelkedett agymenéseire!

Kapcsolj ki! További friss híreket talál a oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Bradley Jaden – musical szupersztár a Margitszigeten

Izgalmas estére készülhetnek a musical rajongók június 18-án, amikor is Bradley Jaden,...

Budapestre látogatott a világhírű japán művészkollektíva, a teamLab

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat A New Yorktól Párizson át...

A roma kultúra világnapját ünnepelte az Iparművészeti Múzeum a Google Arts & Culture felületén

A Google Arts & Culture kezdeményezését azzal a céllal hozták létre, hogy...

10 éve látható a Toldi Csőre Gábor előadásában

Arany János elbeszélő költeménye, a Toldi a magyar irodalom örökérvényű remekműve. Az...