csütörtök , 30 május 2024
Kezdőlap Kultúra Bradley Jaden – musical szupersztár a Margitszigeten
Kultúra

Bradley Jaden – musical szupersztár a Margitszigeten

40
bradley jaden margitsziget 2024

Izgalmas estére készülhetnek a musical rajongók június 18-án, amikor is Bradley Jaden, a West-End színpadainak ragyogó csillaga egyedülálló koncertet ad a festői Margitszigeti Színházban. A londoni születésű énekes-színész Trieszt, New York és London után érkezik a magyar fővárosba két órás önálló koncertjével.

A tehetség útja Londonból a nagyvilágba

Bradley Jaden számos jelentős színházi elismerést zsebelt már be, amióta az Egyesült Királyság egyik legelismertebb színházi iskolájában, a Guildford School of Acting-ban diplomát szerzett. Első nagy áttörését a “Les Misérables” (Nyomorultak) musical adaptációjának West End-i előadásában érte el, ahol kezdetben a karizmatikus forradalmár, a demokratikus szabadság és egyenlőség egyik leglelkesebb híve, Enjolras karakterét formálta meg, majd nem sokkal később Javert felügyelő szerepében állt közönség elé.

“Színészként vannak álmaink és törekvéseink, olyan dolgok, amelyeket szeretnénk elérni. Az én álmom mindig is az volt, hogy a Les Mis társulatában játszhassak” – mondta egy korábbi interjújában. “A teljes zenekart hallva – csak úgy folynak a könnyeim… Hihetetlen érzés hallani a társulatot, ahogy a “One Day More”-t énekli mögöttem – minden alkalommal érzem, ahogy a libabőr végigfut a hátamon” – tette hozzá.

Az évek során Bradley több fontos szerepet öltött magára, többek között a “Wicked” című musicalben is színpadra lépett, Fiyeroként. A szakma és a közönség egyaránt elismeri zenei tehetségét és színészi képességeit, kivétel nélkül méltatják, dicsérik karakterábrázolásának mélységét és énektechnikájának kifinomultságát.

Egy est, amely minden színházi rajongó számára kötelező

A Trieszt, New York és London után a Margitszigeti Színházba érkező produkció nem csupán újabb állomása Jaden zenei karrier útjának, hanem egy különleges alkalom, ahol a művész eddigi pályafutásának csúcspontjait eleveníti fel dalok és történetek formájában. A Simon Schofield és Scott Garnham által közösen, James Doughty zenei igazgatása alatt rendezett produkció önmagában is Jaden karrierjének egyik csúcspontja, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy a Broadway-n is megcsillogtathatja tehetségét. A műsorban helyet kapnak a legismertebb musical slágerek és a színész személyes kedvencei is, megmutatva sokoldalúságát, zene iránti elköteleződését. Az előadás során olyan érzelmeket és történeteket mesél el dalokba öntve, amelyek mélyen rezonálnak mindenki szívében, aki valaha élt át szenvedélyt, vágyat vagy kergetett álmokat.

Forrás: Margitszigeti Színház


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes akkreditált továbbképzés tanároknak

Díjmentes, online elvégezhető, akkreditált pedagógustovábbképzési lehetőség nyílt a KRÉTA egyre népszerűbb Idegennyelvi...

Woyzeck bemutató Székesfehérváron

A székesfehérvári Vörösmarty Színház május 17-én mutatta be a Woyzeck című produkciót...

Amilyen akkor voltam: Egy megható történet a felnőtté válásról

Amber Smith „Amilyen akkor voltam” című regénye egy megható és elgondolkodtató történet...

Budapestre látogatott a világhírű japán művészkollektíva, a teamLab

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat A New Yorktól Párizson át...