szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Sikertörténet az agráriparban
Tippek

Sikertörténet az agráriparban

38
minicrm agráripar

Kishazánkban is számos sikeres cég tevékenykedik a legkülönfélébb szektorokban. És itt most nem a külföldről betelepült multikra gondolunk, hanem olyan magyar vállalkozásokra, amik magyar tulajdonosok kezében vannak, és itthon kezdték meg tevékenységüket.

Bár hiába kicsi ország a miénk, aki vállalkozni kezd, annak itt is fel kell készülnie a nehézségekre, kihívásokra. Hiszen a kezdeti időszak biztosan nem lesz egyszerű, de kemény munkával, kitartással, jó üzleti döntésekkel a cég előbb-utóbb szárnyalni fog.

Nem volt ez másképp Török Gyula és Zoltán esetében sem, akik a népszerű MiniCRM Cégépítők podcastjének vendégei voltak. A testvérpár fiatal kora ellenére eddig három sikeres céget épített fel.

Drónok korszaka

A két testvér az iskolapadból kikerülve rögtön vállalkozásba fogott. Először egy agráripari tanácsadó céget alapítottak, ebben ma már piacvezetőnek számítanak. Ám időközben felfigyeltek egy új, akkoriban kibontakozóban lévő iparágra: a mezőgazdasági drónokra.

A drónok manapság nagyon trendi kütyüknek számítanak, ám ezek a gépek jóval többre képesek annál, mint amit a hobbicélú felhasználás nyújt. Hiszen míg egy átlagfelhasználó csupán jó szórakozásnak gondolja a drón reptetését, szép légifelvételeket készít a közösségi médiás oldalaira, addig a mezőgazdasági célra gyártott készülékek komoly segítséget jelentenek a munkában.

Egy ilyen drón ugyanis képes felmérni a földterületet, a talaj nedvességtartalmát, a növények egészségi állapotát, az esetleges tápanyaghiányt, ezek az információk pedig nagyon hasznosak a gazdálkodók számára. Ezenfelül egyes drónok permetezni vagy műtrágyázni is tudnak.

A kulcs: értékteremtő tevékenység

Zoltán és Gyula minden vállalkozásának kitalálásakor és felépítésekor azt tartotta szem előtt, hogy olyan tevékenységbe fogjanak, ami mások számára is értéket teremt. A siker receptje pedig szerintük nagyon egyszerű: meg kell nézni, hogy hogyan tevékenykedik a konkurencia, és arra törekedni, hogy náluk jobban csináljuk.

Az újítással kapcsolatban pedig úgy vélekednek, ha valaki igazán úttörő dologba fog, akkor természetes, hogy nem lesz sok vetélytársa, hiszen ha valamely területen sok a rivális cég, akkor az már nem tekinthető újdonságnak.

Illetve még egy hasznos gondolat tőlük: pénzt keresni olyan tevékenységgel a legjobb, ami a társadalom számára is hasznos. Márpedig a mezőgazdaság pontosan ilyen, hiszen a földeken termelt növények nélkülönözhetetlenek az alapvető élelmiszer-ellátás biztosításában.

Az ipari drónoké lesz a jövő?

A drónok hazánkban még csak ezután fognak igazán elterjedni az iparban. Azok a gazdálkodók, akik nyitottak az új technológiákra, egy olyan lehetőségként tekintenek ezekre a gépekre, ami egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi az egyes munkafolyamatokat.

A mezőgazdaság egy rohamosan fejlődő iparág, amiben rengeteg potenciál rejlik. Hisz gondoljunk csak arra, hogy száz évvel ezelőtt az emberek még kézzel arattak, ma pedig már robotvezérlésű traktorok és profi drónok is képesek elvégezni a munka nagy részét.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

A sikeres költöztető cég titkai

A költöztetési piac telített. Egy jól működő költöztető céghez számos fontos tényező...

Óriási a különbség a generációk vásárlóereje között

Soha nem volt ekkora kontraszt a legkevesebb és a legtöbb pénzből ingatlant...

Soha nem lehet tudni, hol vár ránk az igaz szerelem!

Persze, tudjuk jól, hogy bárhol találkozhatunk a nagy Ő-vel, de a legvalószínűbb...