vasárnap , 14 július 2024
Kezdőlap Tech Fejlett AI funkciókkal érkeznek a Samsung új, energiahatékony mosógépei
Tech

Fejlett AI funkciókkal érkeznek a Samsung új, energiahatékony mosógépei

20

A Samsung új, mesterségesintelligencia-funkciókkal ellátott mosógép-termékcsaládot vezet be Európa-szerte. A felhasználókat a Samsung Bespoke AI-élménnyel közvetlenül összekapcsoló „Welcome to BESPOKE AI” (Elérkezett a BESPOKE AI korszaka) rendezvényen mutatta be a vállalat a párizsi Les Pavillon des Étangs-ban. A portfólióban szereplő BESPOKE AI™ mosógép energiahatékonysága többek között az olyan mesterséges intelligencián alapuló funkcióknak köszönhető, mint az AI Ecobubble™, AI Mosás és az AI Energia mód.

Tudjuk, hogy a mosógépek rendkívüli lehetőséget kínálnak arra, hogy energiatakarékosabb életmódot alakíthassunk ki – mondta Moohyung Lee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a digitális készülékek üzletág ügyfélélmény csoportjának vezetője. – Legújabb termékeinkkel megtesszük a következő lépést e cél elérése felé, miközben tovább formáljuk a mosási élményt is.”

Négy széria mutatkozik be a Samsung a 2024-es Welcome to BESPOKE AI eseményén, 9, illetve 11 kg-os kapacitású, kiemelt energiahatékonyságú modellek. Továbbá, a korábbi termékcsaládból ismert SpaceMax™ technológiának köszönhetően az új mosógépekben a nagy, 11 kg-os kapacitás 60 cm-es mélységgel párosul, amely megkönnyíti a beszerelést, emellett – az esztétikus megjelenés jegyében[1] – Bespoke dizájnnal is rendelkeznek.

Fejlett Samsung technológia az energiatakarékosságért

A Samsung forradalmi technológiájának köszönhetően az új széria energiahatékonyságot kínál, különösen a BESPOKE AI™ mosógép. Az alacsonyabb energiafogyasztást alapvetően a Bubble Shot[2] technológiával éri el a mosógép, amely a dobban lévő mosószeres vizet a keringtető szivattyún keresztül a ruhák tetejére permetezi. Ezáltal a szennyes könnyedén átázik, a mosószer egyenletesen behatol, növelve ezzel az általános mosási hatékonyságot.

A Bubble Shot technológia segíthet a felhasználóknak a Pamut ciklus kiválasztása során vizet spórolni és a mosási időt rövidíteni. A hagyományos mosógépekhez képest akár 20%-kal kevesebb vizet[3] használ, így növelve a mosószer sűrűségét a vízben. Ezáltal fokozza a mosási teljesítményt, miközben akár 25%-kal[4] lerövidítheti a mosási ciklus idejét.

A SmartThings AI Energia móddal[5] az energiafelhasználás nyomon követési lehetőségei tovább bővülnek. A felhasználók ellenőrizhetik napi, heti és havi energiafogyasztásukat, a funkcióval havi villanyszámlájuk összegét is megbecsülhetik. Ha a havi villanyszámla végösszege meghaladná a felhasználók által kitűzött célt, a SmartThings Energy bekapcsolhatja az energiatakarékos üzemmódot, amely okosfunkcióival akár 70%-kal csökkentheti az energiafogyasztást a meleg vízben történő mosáshoz képest[6].

A felhasználói élmény fokozása mesterségesintelligencia-alapú technológiákkal

Az új termékcsalád energiahatékonysága a korábbi modellekhez képest növekedett, a további kulcsfunkciók abban támogatják a felhasználókat, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel, megfelelően kezeljék a mosnivalót. Az AI Ecobubble™[7] lehetővé teszi, hogy a mosási programok a szövetek tulajdonságaihoz illeszkedjenek. Az érzékelt textiltípustól függően optimalizálja a szennyeződéseket és foltokat gyorsan fellazító buborékok mennyiségét, valamint a mosási időt, a vízhőmérsékletet és a centrifugálás sebességét is. Így hideg vízben ugyanolyan hatékonyan moshatunk, mint melegben, és akár 70%-kal[8] csökkenthetjük az energiafelhasználást a meleg vízben történő mosáshoz képest. Emellett a funkció megvédheti a ruhák színét és anyagát is, akár 45,5%-kal jobb textilvédelemmel[9].

Ezen kívül az AI Mosás (AI Wash) kíméletesen, de alaposan[10], kevesebb vízzel és mosószerrel tisztítja a ruhákat. Fejlett érzékelésével az AI mosás felméri a mosógépbe töltött szövetek súlyát és puhaságát, valamint aktívan figyeli a szennyeződés folyamatos szintjét, az összegyűjtött információkat pedig felhasználja a megfelelő mennyiségű víz és mosószer adagolásához. A legjobb eredmény érdekében[11] folyamatosan beállítja az áztatási, öblítési és centrifugálási időt. Ennek eredményeként az AI Mosás javíthatja a mosási teljesítményt és csökkentheti a pazarlást.

Lenyűgöző mosási funkciók széles választéka

A Samsung a mosási élmény három fontos területén – a mikroműanyagok kibocsátásának csökkentése, a könnyű használat és a mosási idő kapcsán – vezetett be és bővített funkciókat.

Less Microfiber™ Cycle: A termékcsalád minden tagja alapfelszereltségként Less Microfiber™ Cycle funkcióval rendelkezik, amelynek célja, hogy a ruhák kevesebb mikroműanyagot eresszenek a lefolyó vízbe. A gép fordulatszámának és a mosás intenzitásának beállításával ez a technológia akár 54%-kal[12] csökkentheti a lefolyóvízbe kerülő mikroszálak mennyiségét.

Detergent Scan (Mosószer-beolvasás)[13] és Care Label Scan (Kezelési útmutató beolvasás)[14] : A SmartThings Clothing Care[15] (ruhaápolás) új funkciókat kínál a fogyasztók számára a mosógép egyszerű használatához. Miután a felhasználók beolvasták a mosószer vagy az öblítő csomagolásán feltüntetett információkat a SmartThings segítségével, a Mosószer-beolvasás segít meghatározni a megfelelő adagolási mennyiséget. Emellett a funkciók között megtalálható a Kezelési útmutató beolvasás is. A SmartThings ellenőrzi és továbbítja a mosási útmutatót a mosógépnek, hogy az a felhasználók által beolvasott útmutatónak megfelelően kezelje a szennyes ruhákat.

Szuper sebesség funkció: A Szuper sebesség funkcióval a mosás kevesebb mint 40 perc alatt[16] elkészül. Ezt a rövid mosási időt a QuickDrive™ teszi lehetővé, amely dinamikusan mozgatja a szennyest. Az öblítési idő szintén lerövidül a Speed Spray, gyorsöblítés segítségével, amely erőteljes vízsugarakat lövell ki, hogy gyorsan eltávolítsa a mosószermaradványokat. A mosógép a mosási terheléstől függően gyorsítja a centrifugálási sebességet, hogy a ruhák gyorsan megszáradjanak.


[1] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW11DB8******, WW11DB7******)

[2] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW11DB8******, WW11DB7******)

[3] A Bubble Shot funkcióval ellátott WW7400D modell Pamut ciklusának belső tesztelése alapján, összehasonlítva egy hagyományos Samsung mosógéppel, Bubble Shot technológia nélkül. Az eredmények a szennyes típusától és a használati környezettől függően változhatnak.

[4] A Bubble Shot funkcióval ellátott WW7400D modell Pamut ciklusának belső tesztelése alapján, összehasonlítva egy hagyományos Samsung mosógéppel, Bubble Shot technológia nélkül. Az eredmények a szennyes típusától és a használati környezettől függően változhatnak.

[5] Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung fiók szükséges hozzá.

[6] Akkor alkalmazható, ha a kiválasztott mosási hőmérséklet 20~40°C.

[7] Az AI Ecobubble csak akkor aktiválódik, ha bizonyos ciklust választasz ki, beleértve a Pamut, a Szintetikus és az MI mosást (AI=Mesterséges Intelligencia) 2 kg-nál kisebb töltet esetén.

[8] A meleg vízben való mosáshoz képest. Az IEC 60456-2010 szabványnak megfelelően tesztelve 4kg töltettel/Super Eco Hidegmosás funkcióval (WF80F5E5U4W) összehasonlítva a Pamut 40°C Ecobubble funkció nélkül (WF0702WKU) történő mosással. Az egyéni eredmények eltérhetnek.

[9] Az EMPA tesztje alapján egy 9 kg-os modellen (WF906U4SAGD, szintetikus anyag), Ecobubble™-vel és anélkül. Egyedi tesztekből gyűjtött adatok. A tényleges eredmények az egyéni használat függvényében eltérhetnek.

[10] A mesterséges intelligencia által létrehozott algoritmus alapján. A tényleges eredmények az egyéni használat függvényében változhatnak.

[11] A hagyományos Samsung automatikus adagolóval összehasonlítva, amely úgy van beállítva, hogy az ajánlott mosószermennyiséget adagolja. Az utolsó 10 ciklusban felhasznált mosószer mennyiségének folyamatos elemzése alapján. A tényleges eredmények az egyéni használat függvényében változhatnak.

[12] Az Ocean Wise Plastics Lab által végzett tesztelés alapján, amely során 2 kg töltetű, 100%-ban poliészter anyagú kapucnis pulóvert használtak, összehasonlítva a Samsung hagyományos WW4000T modelljének Szintetikus ciklusát és a WW7000B modell Less Microfiber ciklusával. Az eredmények a tényleges ruháktól és használati körülményektől függően változhatnak.

[13] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***). Ez a funkció csak bizonyos, a SmartThings adatbázisában regisztrált mosószerek és vízlágyítók használata esetén érhető el (2023 decemberétől).

[14] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***, WW**DB7*3***). A felhasználó kizárólagosan felelős az esetlegesen bekövetkező következményekért, beleértve, de nem kizárólagosan a felhasználó által megadott helytelen információk által okozott károkat vagy sérüléseket.

[15] Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat szükséges hozzá.

[16] A Szuper sebesség funkció alapértelmezett beállításokkal történő használatán alapul, 5 kg-os terheléssel.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Huawei: Változik az okosórák szerepe

Változik a felhasználói szemlélet az okosóra-vásárlók körében, amelyet a gyártók is egyre...

A magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás...

Folytatódott a hazai e-kereskedelem lendületvesztése

2024 első negyedévében is folytatódott a magyar e-kereskedelem lendületvesztése a COVID évek...

Nem szívesen vásárolunk olyan vállalkozástól, amelynek nincs weboldala

A Telekom megbízásából készült friss, reprezentatív kutatásból kiderült: a legtöbb vásárló számára...