hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Néhány szó a rendezvények biztosításáról
Tippek

Néhány szó a rendezvények biztosításáról

38
rendezvényszervezés feltételei

Rendezvényekre mindenki szeret járni, de csakis olyanokra, amelyek biztonságosak. Egy pincehelyiségben megrendezett buli, ahol kevés a vészkijárat, egy szabadtéri rendezvény, ahol nincs a közelben fedett helyiség, nem lesz vonzó.

A rendezvényszervezés feltételei kötöttek: csak azokra adnak engedélyt, amelyek biztonságáról egy szakértő is megbizonyosodott. A rendezvénybiztosítással külön személyek foglalkoznak, de érdemes egy szervezőnek is képben lennie. Ilyen és ehhez hasonló tudnivalókat pedig egy tanfolyam keretében lehet megkapni: a MOE Rendezvényakadémia gyakorlatorientált online képzését bátran ajánljuk mindenki számára!

Mit tanítanak egy rendezvényszervező tanfolyamon?

A szakma sok kihívással teli, éppen ezért azok érzik majd magukat jól munkavégzés közben, akik eléggé rugalmasak, kreatívak és türelmesek. Számos dologhoz is kell érteni: a szervezés csak egy dolog, kell némi marketinges véna, jó tárgyalókészség, angol nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek is, no és persze jogosítvány.

Egy jó rendezvényszervező már az ajánlattételt is profin megírja, ha nyert, kiválasztja a helyszínt, összeállítja a programot, tárgyal a fellépőkkel, segítőket gyűjt maga köré, kitalálja, milyen legyen a dekoráció, mit szolgáljanak fel, összeállítja az ülésrendet – ez csak néhány kiragadott példa.

De ebből is látható, mennyi dologra kell figyelni. A jó hír azonban, hogy egy olyan képzésen, mint a MOE Rendezvényakadémia online rendezvényszervező tanfolyama, erre mind kitérnek. Sőt! Mivel az oktatók maguk is tapasztalt szakemberek, számos ötlettel is tudnak segíteni, és még segédleteket, esettanulmányokat is átadnak a hallgatóknak.

A rendezvénytechnikáról való ismeretek is fontos részét teszik ki a tananyagnak. A rendezvénybiztosítás pedig az egyik legnehezebb téma, de ezt is részletesen tárgyalják az órákon.

Mit kell tudni a rendezvénybiztosításról?

Ez egy nagyon összetett dolog, és valójában nem maga a rendezvényszervező lesz az, aki utánajár minden dolognak. Neki abban van felelőssége, hogy megtalálja a legjobb embereket, cégeket egy-egy feladatra.

Ha étkeztetésről van szó, akkor jó cateringest kell felkutatnia, ha pedig egy koncertről, akkor egy profi, biztonsági őröket koordináló céget kell megbíznia. Gondolnia kell olyan apróságokra is, minthogy legyenek hoszteszek is a rendezvényen, legyen elég tágas a ruhatár, legyenek helyek a mozgáskorlátozottak számára is az asztaloknál.

A zenés-táncos rendezvényekre külön jogszabály vonatkozik, ennek fontos az ismerete! Ahhoz ugyanis, hogy egy ilyen eseményre jegyzői engedélyt kapjunk, biztonsági tervet is kell készíteni. Vajon ez kinek a dolga?

A biztonsági terv

A biztonsági terv összeállítása bonyolult dolog, számos adatot fel kell benne tüntetni, ismerni kell a pontos helyszínt, meg kell nevezni benne a felelősöket is. A rendezvényszervező nem biztonsági szakember, épp ezért ez az egyik feladat, amit jó, ha kiad egy külsős vállalkozónak, cégnek: csakis olyannak, akinek jó referenciái vannak.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Teremts helyet az étkezéshez és a nagy baráti beszélgetésekhez!

Az életvitelünk, a szokásaink és az otthonunk adottságai határozzák meg, hogy az...

Hűtőszekrény és fagyasztó – funkciók, amikkel hosszú távra tervezhetünk

Frissesség kompromisszumok nélkül? Egy prémium hűtő vagy fagyasztó olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek...

Miért szeretjük annyira a calvadost?

Akad néhány olyan ital, amit előszeretettel kötünk egy-egy időszakhoz, sokszor éppen a...

Citrusos italok a nyár legforróbb napjaira

Ebben a hőségben nincs jobb egy citrusos italnál. A magas savtartalmú gyümölcskategóriához...