péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek A hatékony fertőtlenítés nyomában
Tippek

A hatékony fertőtlenítés nyomában

7
tisztítószerek

A tisztító- és fertőtlenítőszerek a mindennapi életünk nélkülözhetetlen részévé váltak, főként a Covid óta, legyen szó otthoni, ipari, vendéglátóipari felhasználásról. Azonban nem mindegy, milyen termékeket is használunk, hiszen nemcsak hatékonyságban, hanem a környezetre gyakorolt hatást tekintve is eltérhetnek ezek egymástól.

E cikkben igyekszünk alámerülni a tisztítószerek világában, megnézzük, vajon mire érdemes figyelni a kiválasztásuknál, milyen típusok léteznek, s ezek miből készülnek. De választ keresünk arra is, mitől lehet környezetbarát egy ilyen termék.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. Innoveng tisztítószerei között mindent megtalálsz, amire szükséged van.

Ipari tisztító- és fertőtlenítőszerek felhasználása

A tisztítószerek, fertőtlenítőszerek alkalmazása különösen fontos a közületi, az ipari és a vendéglátóipari felhasználás terén. Az ipari felhasználás során nagy és koncentrált mennyiségben alkalmaznak erősebb vegyi anyagokat, szereket a nagyobb felületek, berendezések tisztán tartása, fertőtlenítése miatt.

A vendéglátóiparban különösen fontos a higiénia, így ennek fenntartása során és a kórokozók eltávolítása révén jelentős szerep hárul a fertőtlenítőszerekre. Ezek esetében kifejezetten fontos az élelmiszeripari szabványoknak való megfelelés. A fertőzések megelőzése érdekében antibakteriális és gombaölő összetevőket is tartalmaznak ezek a szerek.

Milyen szempontok alapján válasszunk tisztító-, fertőtlenítőszert?

Ha a számunkra előnyös tisztítószereket keressük, mint a felmosók, felülettisztítók, mosogatószerek, lefolyó- és csatornatisztítók, vízkőoldók, akkor számos szempontot érdemes figyelembe venni.

A hatékonyság és az ár mellett az egyszerű és biztonságos használat, illetve a termékösszetétel is jelentős szerepet kap. Ha tehetjük, keressük a környezetvédelmi tanúsítvánnyal ellátott termékeket, kerüljük a mesterséges illat- és adalékanyagokat. A felhasználás függvényében döntsünk, hogy folyékony vagy por halmazállapotú szert választunk.

Környezetvédelem és a tisztítószerek

A tisztító- és fertőtlenítőszerek tudatos kiválasztása érdekében fontos figyelembe venni a környezetbarát szempontokat is. Ha a környezettudatos megoldások mellett tesszük le a voksunkat, úgy környezetünk fenntarthatóságát, a bolygó védelmét szolgáljuk vele hosszú távon.

Az otthoni felhasználás esetében egyre népszerűbbek az öko tisztítószerek, melyek olyan természetes anyagok felhasználásával készülnek, mint a citromsav, ecet, a különböző illóolajok vagy a szódabikarbóna. A hatásuk egyre inkább vetekszik a vegyszerekével.

A környezetbarát megoldások könnyen, gyorsan bomlanak le, nem szennyezik a vizeket, az egészségre sem ártalmasak. Általában a csomagolásuk is újrahasznosított alapanyagból készül a még nagyobb környezettudatosság jegyében.

Szerencsére a webáruházban a felhasználási igények függvényében széles kínálatból lehetséges a választás mindenki számára.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél...

A közösségi média az új pénzügyi tanácsadó?

A magyarok közel egyharmada érzi úgy, hogy kényelmesen megél jövedelméből, míg akiknél...

Elhagyott kisbabáknak segítene az SOS Gyermekfalvak

Közel 300 kisbaba tölti élete első hónapjait kórházakban, mert szülei elhagyták, vagy...

Az európai utazók 72%-a szeretné leküzdeni a nyelvi akadályokat a jobb utazási élményért

A Samsung legújabb kutatásából kiderül, hogy az európai nyaralók 72%-a azt vallja,...