péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Az európai utazók 72%-a szeretné leküzdeni a nyelvi akadályokat a jobb utazási élményért
Tippek

Az európai utazók 72%-a szeretné leküzdeni a nyelvi akadályokat a jobb utazási élményért

9

A Samsung legújabb kutatásából kiderül, hogy az európai nyaralók 72%-a azt vallja, hogy sokkal jobban élveznék a külföldi vakációt, ha jobban, gond nélkül tudnának kommunikálni a helyiekkel.

Ennek megoldásaként a Samsung arra ösztönzi az utazókat, tegyék próbára a Galaxy AI-t a következő felfedezőútjuk során.

A kutatásból kiderül, hogy az európaiak több mint egyharmada (35%) küzd azzal az utazások során, hogy útbaigazítást kérjen, megértse a helyi szokásokat (29%), ráadásul, még az ételrendeléssel is (26%) nehézségbe ütközik – az utazók fele (50%) elismeri, hogy ilyenkor az étlapon mutogat.

A kutatás azt is megállapította, hogy az emberek a nyelvi nehézségek miatt tartanak ki a bevált turistalátványosságok mellett: az európaiak majdnem háromnegyede (72%) azt jelezte vissza, hogy utazásai során még több rejtett kincset, valódi helyi látványosságot fedezne fel, ha jobban tudna kommunikálni a helyiekkel, egynegyedük (25%) pedig elismerte, hogy azért nem látogat el a bakancslistás úticéljaira, mert nem beszéli a helyi nyelvet.

Az Élő fordítás és a Tolmács Galaxy AI funkciók minderre könnyedén megoldást adhatnak. A Tolmács segítségével adott nyelveken beszélgethetünk a helybéliekkel, hogy olyan izgalmas helyeket fedezhessünk fel, amelyekről csak ők tudnak. Az új Galaxy Z Flip6-on használhatjuk az új beszélgetési módot, amellyel mindkét fél kényelmesen megtekintheti a fordításokat a fő- és a fedőképernyőn, így könnyedén kommunikálhatunk. Az Élő fordítás segítségével akár telefonon is intézhetjük a foglalásainkat, útitervünket követve – a helyi éttermi foglalásoktól kezdve a kirándulások megszervezéséig.

A kalandorok újabb és újabb lehetőségeket keresnek: az utazók 63 százaléka elismerte, hogy a közösségi médiát használja új úticélok, rejtett kincsek és egyedi utazási élmények felfedezésére. A Bekarikázással keresés a Google-lel zökkenőmentessé teheti ezek felkutatását, mivel a felhasználók egyszerűen, gyorsan kereshetnek rá információkra a telefonjuk képernyőjén. Elég egyetlen ujjmozdulat, és az eredmények megmutatják, hogy hol találhatják meg a vágyott helyszíneket, szuveníreket vagy ételeket.

A tökéletes fénykép elkészítése kulcs lehet ahhoz, hogy az utazásaink során emlékeinket megörökítsük. A fiatalok egyetértenek ezzel: a 18-34 évesek 27%-a állítja, hogy a nyaralásokról készült fotóikat tönkreteszik a háttérben feltűnő ismeretlen emberek. A Fotósegéd túlmutat az alapvető módosításokon: lehetővé teszi, hogy könnyedén szerkeszthessék a felhasználók nyaralási fotóikat, például eltávolíthassák róluk a bosszantó tényezőket, így a tökéletes képek örök emlékek lehetnek.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél...

A közösségi média az új pénzügyi tanácsadó?

A magyarok közel egyharmada érzi úgy, hogy kényelmesen megél jövedelméből, míg akiknél...

Elhagyott kisbabáknak segítene az SOS Gyermekfalvak

Közel 300 kisbaba tölti élete első hónapjait kórházakban, mert szülei elhagyták, vagy...

Egy repülőjegy áráért most Portugáliát is megnézheted Amerika felé

Megújult a TAP Portugal stopover programja Izgalmas lehetőséget kapnak most akik Amerika...