szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek A fűnyíró mellé egy szegélyvágót is érdemes beszerezni!
Tippek

A fűnyíró mellé egy szegélyvágót is érdemes beszerezni!

27
szegélyvágó szegélynyíró szerszám

Mindjárt itt a tavasz, amikor is újra életre kelnek a téli álmukból felébredő kerti szerszámgépek. Ajánlatos előtte átnézni őket, nehogy az a meglepetés érjen minket, hogy szeretnénk valamelyikkel dolgozni és nem működik. Azt is érdemes átgondolni, hogy milyen tevékenységeket szeretnénk idén folytatni, van-e olyan kisgép, amit be kellene még szerezni.

A szegélynyírók szükségessége

Ahol kertes ház van, ott mindenképpen szükség van jó néhány kerti szerszámgépre, ha rendezett kertet szeretnénk. Persze nem kell nagy költségekbe verni magunkat, a legnagyobb kiadás a fűnyíró, utána fokozatosan is lehet a kiegészítő darabokat beszerezni annak függvényében, hogy mire van szükség az udvaron.

A BestMarkt webáruház szegélynyírói, szegélyvágói a következők, amelyeket illene átnézni, ugyanis ahol ház van, ott szegélyek is vannak, amihez nem tud hozzáférni, és ahol nem is szabad egy fűnyírót beüzemelni. De ahhoz, hogy megértsük a szegélynyíró megvételének szükségességét, ismerni kell a különbségeket a fűkaszával, amely kifejezést bizonyára szintén sokszor halljuk.

A szegélyvágók és a fűkaszák különbözősége

Első ránézésre egy fűkaszát nem is nagyon lehet megkülönböztetni egy szegélynyírótól, annyira nagy a hasonlóság. Mindkettő esetében egy erős nylonszálat forgat a gép meghajtómotorja, amelynek segítségével képes levágni a fűszálakat, gyomnövényeket. Ugyanakkor ha jobban megnézzük az alkatrészeit, de legfőképpen a teljesítményét, akkor láthatjuk, hogy másra kell használni a két szerkezetet.

A szegélyvágóra azt is lehetne mondani, hogy a fűkasza kistestvére. Ezt az eszközt tényleg arra tervezték, hogy a legkisebb szegélyek mellé is be tudjon furakodni és levágja azokat a fűcsomókat, ahová más nem ér el. A legnagyobb különbség a termékek teljesítményében rejlik. Hiszen amikor csak kerítések, házak, járdák szegélyét kell kiigazítani, nincs szükségünk nagy teljesítményű gépezetre.

Szegélynyírók már elérhetők 150 W-tól is, amelyek 1 mm-es vágószállal rendelkeznek. Ez bőven elég a kisebb munkálatokra. Ezzel ellentétben kaphatók akár 1000 W-os szegélynyírók is, amelyek már súrolják a fűkasza kategóriáját, hiszen velük már bőven lekaszálható egy családi ház előtti füves terület vagy egy árokpart.

Milyen szegélyvágót válasszunk?

A típuson belül megkülönböztetünk damilos és késes változatokat, valamint a damiloson belül is három altípust. Az első az, amikor manuálisan vágjuk le az elhasználódott nylon szálat. Ezt követi a félautomata modell, amikor nem kell leállítani a szegélyvágót. A legmodernebb szegélynyírók már teljesen automata üzemmódban működnek, azaz minden egyes beindításnál a kés levág egy kis darabot a damilszálból. Ez nem éppen költséghatékony megoldás, hiszen az automata szerkezet használja el a legtöbb damilt.

Ezért amikor szegélynyírót választunk, vegyük figyelembe a kert adottságait, saját szokásainkat, preferenciáinkat és ha továbbra is van kérdésünk, nyugodtan forduljunk a BestMarkt webáruház szakértő munkatársaihoz.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Fenntarthatósági kihívások teljesítésére ösztönöz a HUMDA

Zöld Életre Valók néven indít fenntarthatósági kampányt március 21-én a Széchenyi Egyetemi...

Autós programok korosztálytól függetlenül mindenkinek

Onnantól kezdve, hogy egy kisfiú elkezd kúszni, vagy megtanul ülni, nagyon hamar...

A tükörmegvilágító nélkülözhetetlen eszköz a fürdőszobában

A tükörmegvilágítók használata elengedhetetlen a fürdőszobában. Nap mint nap hatalmas segítséget jelenthetnek...

A Bartholin-ciszta erős fájdalmat is okozhat

Mit érdemes tudni a Bartholin-mirigy gyulladásáról? Milyen tünetei lehetnek a Bartholin-cisztának, -tályognak?...