kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Tippek A ráncok ellen 40 felett a hialuronsavas feltöltés lehet a megoldás?
Tippek

A ráncok ellen 40 felett a hialuronsavas feltöltés lehet a megoldás?

20
hialuronsavas feltöltés

Fiatalos külsőnk az idő múlásával egyre halványul. Ahogy öregszünk sajnos elkerülhetetlen, hogy megjelenjenek az arcunkon a ráncok. 40 év felett mindenképpen gondolnunk kell arra, hogyan őrizzük meg minél tovább rugalmas és üde arcbőrünket.

A modern esztétikai beavatkozásoknak köszönhetően már számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy lassítsuk az öregedés folyamatát, sőt akár visszaforgassuk kicsit az idő kerekét. Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító kezelései személyre szabottan képesek biztosítani a fiatalos vonásokat, még idősebb korosztály számára is. Az egyik hatékony eszköz a hialuronsavas feltöltés, mely különösen a 40 év felettieknek nyújthat megoldást, hogy visszakapják fiatalos külsejüket.

Bőr öregedését befolyásoló tényezők

A bőr öregedésének folyamata genetikailag belénk kódolt, azonban számos külső hatás befolyásolja annak gyorsaságát. Az egyik ilyen tényező a napfény, hiszen az UV-sugárzás károsítja a bőr sejtjeit. Ennek hatására pedig a bőr rugalmassága és feszessége is csökken. Éppen ezért fontos, hogy mindig védekezzünk a napsugarak ellen, használjunk megfelelő fényvédő krémet, és kerüljük a hosszan tartó napozást, főként a déli órákban!

Az egészségtelen életmód, többek között a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, kevés mozgás szintén okozhatja a bőr öregedését, hiszen a káros hatások miatt kevesebb tápanyaghoz jut a szervezet. A dohányzás a száj körüli izmok állandó összehúzódása miatt mélyíti a ráncokat.

Változókorban

A napi vízfogyasztás mennyisége általános egészségi állapotunkkal is szorosan összefügg, de a bőrre is nagy hatással van. A hidratáltság hiánya hamar meglátszik az arcbőrön, hiszen a megfelelő mennyiség elfogyasztásával a méreganyagok könnyen távoznak szervezetünkből, így bőrünk tisztább és üdébb lesz.

A hormonális változások szintén befolyásolhatják a bőr állapotát. Az ösztrogénszint csökkenése a menopauza idején a bőr kollagéntermelésére van negatív hatással. A kollagén felelős a rugalmasságért és feszességért, mely így 40 év felett hajlamosabbá válik a ráncok kialakulására. Hormonpótlással vagy ablatív és non-ablatív kezelésekkel tudjuk pótolni a hiányt, és ezáltal a bőrt ismét feszessé varázsolni.

Miért a hialuronsavas feltöltés?

Kedvelt eljárás az idősödő korosztály körében a hialuronsavas feltöltés, mely során a kezelt területekre az emberi szervezetben előforduló és termelődő anyag, hialuronsav kerül befecskendezésre. A bőr rugalmasságát és hidratáltságát elősegítő vegyület könnyen beszívódik a bőrbe, nincsenek káros mellékhatások.

A beavatkozás ugyan nem számít bonyolultnak, mégis a tökéletes eredmény elérése érdekében kizárólag sebészre bízzuk magunkat, aki a problémás területekre, mint például a homlok, szemöldök közötti rész, ajak és orr vagy a szem alatti karikás területre, biztos kézzel és szakértelemmel tölti be a hialuronsavat. A szinte fájdalommentes kezelés gyorsan hoz látványos eredményeket.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Fenntarthatósági kihívások teljesítésére ösztönöz a HUMDA

Zöld Életre Valók néven indít fenntarthatósági kampányt március 21-én a Széchenyi Egyetemi...

Autós programok korosztálytól függetlenül mindenkinek

Onnantól kezdve, hogy egy kisfiú elkezd kúszni, vagy megtanul ülni, nagyon hamar...

A tükörmegvilágító nélkülözhetetlen eszköz a fürdőszobában

A tükörmegvilágítók használata elengedhetetlen a fürdőszobában. Nap mint nap hatalmas segítséget jelenthetnek...

A Bartholin-ciszta erős fájdalmat is okozhat

Mit érdemes tudni a Bartholin-mirigy gyulladásáról? Milyen tünetei lehetnek a Bartholin-cisztának, -tályognak?...