hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Webshop motorok mustrája
Tech

Webshop motorok mustrája

38
webshop motorok

Az e-kereskedelem világában való sikeres működéshez nélkülözhetetlen szerepet játszik a megfelelő webshop motor kiválasztása. A dolog ugyanakkor nem teljesen fekete-fehér, hiszen nincs egy kimondott legjobb platform, a legnépszerűbbek közül pedig az adott körülmények mentén érdemes meghozni az optimális döntést. Napjainkban a Magento és a WooCommerce is jó alternatívát kínál például, de míg előbbi inkább a nagy, utóbbi a kisebb vállalkozások számára lehet ideális választás.

A RackForest csapata hazánk egyik legnagyobb szerver szolgáltatásaival foglalkozó vállalata, ami a rendszer üzemeltetéstől kezdve a szerverbérlésig és webtárhely biztosításáig számos feladatot ellát a piacon.

A legnépszerűbb webshop motorok kiválasztása

A webshop motorok alapjaiban határozzák meg internetes jelenlétünk üzleti hatékonyságát. Ezek a platformok teszik ugyanis lehetővé, hogy az adott terméket vagy szolgáltatást láthatóvá tegyük az online térben, majd eladjuk. Ma már persze több népszerű rendszer is létezik: melyek közül érdemes kiemelni a Magento és a WooCommerce megoldásait, melyek bizonyos szemszögből két végletet jelentenek – habár sok köztük a hasonlóság is.

Mi a különbség – és hasonlóság – a Magento és a WooCommerce között?

A fő különbség a kettő között, hogy a Magento egy fokkal fejlettebb testreszabási lehetőségeket és skálázhatóság kínál, akár nagyobb webáruházak számára is. Ez viszont olykor magas költségekkel jár, szemben a WooCommerce könnyen és egyszerűen kezelhető, beüzemelhető platformjával, amit egy átlagos felhasználó is kiépíthet akár fejlesztő nélkül. Ráadásul itt is vannak olyan széles körű integrációk, mint például a Google Analytics és a Facebook Pixel, míg a Magento korlátozottabb a harmadik féltől való bővítményekkel szemben.

Hasonlóság a kettő között, hogy az ingyenes alapverziót bátran kipróbálhatjuk. A Magento nyílt forráskódú közösségi verziója szabadon letölthető és telepíthető saját szerverre, míg a WooCommerce a népszerű WordPress bővítménye, amit szintén ingyen és bérmentve elérhetünk. Mindkét rendszer képes a korlátlan számú termék kezelésére, de nem tartalmaznak domain nevet és tárhelyet az ingyenes verziókban. A megrendelések számában sincs korlátozás.

Mi alapján döntsünk egyik vagy másik mellett?

Több tényezőt is mérlegelni kell tehát. Amennyiben a vállalkozásunk nagy forgalommal bír, összetett bolt, különleges funkciókkal és magas szintű testreszabást, beállításokat igényel, valamint az anyagi ráfordítás sem jelent problémát, a Magento lehet az ideális választás.

Ellenkező esetben, a gyors és egyszerű megoldás a WooCommerce, ami tökéletes egy újonnan induló, kisebb vagy feltörekvő cég számára. A RackForest csapata biztosítja a szükséges informatikai hátteret és rendszert minden webáruház számára.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mondd meg a jelszavad, megmondom, mekkora bajban vagy!

A szeptemberi iskolakezdésnél a gyerekek nemcsak barátokkal, hanem számos új veszélyforrással is...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...

Egyedi okostokokkal érkezik a HMD Fusion, a márka eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD...

Újabb szintugrás a hazai digitális fizetéseknél: elindult a qvik!

2024 szeptember 1-től elindult és minden fogyasztó számára ingyenesen elérhetővé váltak az...