hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Hogyan kell használni a különböző terminálokat?
Tech

Hogyan kell használni a különböző terminálokat?

34
PAX és Ingenico terminálok

A kereskedők életében kulcsszerepet játszanak a terminálok. Természetesen ez egy olyan eszköz, ami a vásárlók számára is fontos, hogy elérhető legyen az adott helyen. Az üzleteknek, éttermeknek és szolgáltatóknak gyors és hatékony fizetési megoldásokra van szükségük, hogy ezzel a vásárlói élmény is tökéletes legyen.

Terminál és terminál között is hatalmas különbség lehet

A Worldline szolgáltatásai a BizPay segítségével is elérhetőek, amelyek között szerepelnek a PAX és Ingenico típusú fizetési POS terminálok. Ezek tulajdonképpen az elektronikus fizetési rendszerek modern csúcstechnológiáját képviselik. Az eszközök kártyás, érintéses fizetéseket, illetve mobilfizetési megoldásokat is képesek kezelni. Kényelmesen és biztonságosan kezelik a tranzakciókat, ami az ügyfelek és az üzletek számára is rendkívül előnyös. Több funkcióval is rendelkeznek.

Ezek közül az első természetesen a fizetés, ami gyors és egyszerű. A vásárlónak csak annyi a teendője, hogy a fizetendő összeget kártyával vagy mobiltelefonnal a terminálon keresztül megadják, majd érintéses vagy PIN-kódos azonosítást követően már meg is történik a tranzakció. Ezzel a megoldással a vásárlói élmény is nagymértékben javítható. Sztornóra is van lehetőség, ugyanis előfordulhat, hogy egy tranzakciót vissza kell vonni vagy módosítani.

A PAX és Ingenico terminálok a korábbi ügyleteket is képesek visszavonni, majd visszafizetni az ügyfeleknek. Ez akkor lehet igazán fontos, ha a vásárló visszalép a vásárlás lehetőségétől, vagy hibásan került felszámolásra az összeg.

A visszatérítés funkció használatakor az ügyfelek visszakapják a megvásárolt termék, szolgáltatás árát. Ha a vásárló elégedetlen a termékkel, véletlenül rosszat rendelt és vissza szeretné adni azt, akkor egyszerűen meg lehet oldani a visszatérítést a POS terminálokon keresztül.

A kereskedő is egyszerűen tudja kezelni

A vásárlói élmény mellett természetesen az is fontos, hogy a kereskedő számára további funkciók is elérhetőek legyenek. Ilyen például a napi zárás, amivel az üzletláncok, boltok le tudják zárni az aznapi tranzakcióikat és kapnak egy összesítést a bevételről. Ezzel a könyvelés pontosabb lesz, valamint az üzleti működés hatékonysága is növelhető.

A PAX és Ingenico POS terminálok többféle válaszkódot is generálhatnak a tranzakciók során. Lehet az sikeres vagy sikertelen, esetleg korlátozott összeg túllépés. Ezek könnyen érthetőek és azonnal lehet rájuk reagálni.

Nem mindegy, melyiket választjuk

A legtöbb üzlet, vállalkozás számára nem fog bármelyik terminál megfelelni. A megfelelő fizetési szolgáltatás és eszköz kiválasztása során alaposan össze kell hasonlítani a lehetőségeket. Meg kell nézni a funkciók listáját, mennyire egyszerű kezelni a terminált, illetve a díjazásról sem szabad megfeledkezni. Szerencsére ma már több hatékony megoldás is elérhető.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mondd meg a jelszavad, megmondom, mekkora bajban vagy!

A szeptemberi iskolakezdésnél a gyerekek nemcsak barátokkal, hanem számos új veszélyforrással is...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...

Egyedi okostokokkal érkezik a HMD Fusion, a márka eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD...

Újabb szintugrás a hazai digitális fizetéseknél: elindult a qvik!

2024 szeptember 1-től elindult és minden fogyasztó számára ingyenesen elérhetővé váltak az...