hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Dedikált szerver bérlés: kinek ideális ez a konstrukció?
Tech

Dedikált szerver bérlés: kinek ideális ez a konstrukció?

40
Dedikált szerver bérlés

Dedikált szervert bérelni mindenki számára jó megoldás, aki komoly látogatottsággal rendelkező honlappal rendelkezik. Abban az esetben is ez a konstrukció az ideális, ha kiemelkedően fontos az adott site védelme, vagy ha egyedi programokat használ valaki.

Mi alapján válasszunk szolgáltatót?

Dedikált szerver bérléssel számos cég foglalkozik idehaza és nemzetközi szinten. Fontos, hogy mindenképp olyan szolgáltatót válasszunk, amelyik megbízhatóságáról ismert, és könnyű felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálatával. Az AB Plusz ezen aspektusok tekintetében tökéletes választás, amely védett központban helyezi el a szervereit.

Ők négy szerver csomagot kínálnak fel az ügyfeleik számára. A legkisebb 2 GB RAM-ot tartalmaz, de van 4, 8 és 16 GB RAM-os csomag is. Aki ennél a cégnél bérel dedikált szervert, az távoli használatot és rendszergazdai jogosultságokat is kap.

Ha fontos a kiszámíthatóság, akkor a bérlés a legjobb megoldás

A szerver bérlésnek fix havi díja van. Ez nem változik akkor sem, ha valamelyik szerver bemondja az unalmast, a javítás költségei, valamint az azzal kapcsolatos logisztikai teendők ugyanis a szolgáltatót terhelik. Egy vállalkozás életében bármikor adódhatnak váratlan kiadások, éppen ezért jó, ha a szerver kapcsán nem kell ilyesmitől tartani.

A dedikált szerver bérlés tehát egy olyan komplett csomag, amely nem csak a fizikai szerver bérléséből áll. Az előfizetési díj tartalmazza ugyanis a szervizelés költségét és a szerverhosztingot is. Aki ezt a megoldást választja, annak garantáltan nem kell cserealkatrészek után kutatnia, csere szervert beszereznie, valamint a hibás szerver javítása miatt sem kell aggódnia.

A bérelt szervereket az AB Plusznál szüntelenül monitorozzák. Aki kéri, annak rendszergazdai felügyeletet is biztosítanak. A cég szerverei stabilak, gyorsak, köszönhetően annak, hogy kizárólag márkás, SATA3 HDD vagy SSD meghajtókat használnak. Bármikor be tudnak vetni tartalék szervereket, az igényelhető napi mentés pedig a lehető legbiztonságosabbá teszi a szerverek használatát.

A bérlés rugalmas konstrukció

Amennyiben nem tudod előre megjósolni, hogy meddig lesz megfelelő egy adott szerver, akkor ugyancsak a bérlés a legmegfelelőbb számodra. Így ugyanis ha kiderül, hogy az adott vas már kicsi, akkor villámgyorsan válthatsz nagyobb csomagra.

Nem nehéz belátni, sokkal könnyebb előfizetni egy nagyobb csomagra, mint azzal bajlódni, hogy eladd a régi szervert, majd vásárolj egy újat. Az AB Plusznál ráadásul igény szerint még a konfigurálást is elvégzik az ügyfelek számára, csakúgy, mint az appok telepítését, valamint azok üzemben tartását.

Ennek a szolgáltatónak a supportja ráadásul az év minden napján elérhető 0-24-ig. Több évtizedes szerverüzemeltetési tapasztalatuknak köszönhetően gördülékenyen tudják kezelni a legváratlanabb helyzeteket is.


Kapcsolj ki! További friss híreket talál az oxox.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mondd meg a jelszavad, megmondom, mekkora bajban vagy!

A szeptemberi iskolakezdésnél a gyerekek nemcsak barátokkal, hanem számos új veszélyforrással is...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...

Egyedi okostokokkal érkezik a HMD Fusion, a márka eddigi legbátrabb újítása

A Human Mobile Devices bemutatta az eddigi legforradalmibb készülékét: megérkezett a HMD...

Újabb szintugrás a hazai digitális fizetéseknél: elindult a qvik!

2024 szeptember 1-től elindult és minden fogyasztó számára ingyenesen elérhetővé váltak az...